Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: Vágyak
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Őskoczka
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
bandi0000 #8523 üzenetére
Ez a linq még egészen olvasmányos. Szerintem itt nagyobb baj, hogy jó eséllyel fogalmad sincs, hogy SQL-ben hogy fognád meg ezt a problémát, mit jelent a groupby, hogyan dolgozzunk halmazokkal.
Nem szeretem ezt a fajta LINQ szintaktikát, na mindegy, közé kommenteztem, hátha így érthetőbb lesz, hogy mi - mit csinál.var data = //itt semmi értelme kiírni, hogy IQueryable<CreditReport> egy var bőven rövidebb
from enrollment in _context.Enrollments.Include(x => x.Student.LastName).Include(y => y.Course.Credits)
// a két include egy-egy sql joinnak felel meg, de rögtön szűr is, hogy csak 1-1 mezőt ad vissza
// gyanús, hogy ez felesleges bonyolítás, mert az enrollment-nek eleve van egy Student propertyje
// és talán Course property-je is? Ha jól van mappelve
group enrollment.Student by enrollment.Student.Id into dateGroup //itt csak szimplán rossz a dateGroup név :D mert ez StudentId-ra groupol :D
select new CreditReport()
{
FullName = dateGroup.FirstOrDefault().FirstMidName + " " + dateGroup.FirstOrDefault().LastName,
Credits = dateGroup.FirstOrDefault().Enrollments.Sum(x => x.Course.Credits)
};Selecten belül már nem kommenteztem, gondolom az triviális, hogy a group by-olt datasetből milyen adatokat veszel ki.
Szóval én a helyedben elsőre erősen utána néznék, hogy ugyanezt szimpla SQL-ben hogyan írnád meg, és miért, mire való a join, group by. Ha az SQL hátteret már érted, akkor a LINQ-t is jobban érteni fogod, hiszen az semmi mást nem csinál, mint egy SQL parancsot ad ki, csak épp nem SQL szintaktikával, hanem C# szintaktikával megfogalmazva.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Eredeti játékok OFF topik
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Szólánc.
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Rekordeladásokkal állt talpra a Tesla, küszöbön a „filléres” Model Y
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- Érdekes eszközzel készül a HMD holnapra
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco X7 512GB Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Garancia
- ROG Flow Z13 GZ301ZE 2-in-1 13.4" FHD+ IPS érintő i9-12900H RTX 3050Ti 16GB 1TB NVMe gar
- Amd Rx 6750 xt Garanciával 2026.09.18-ig .
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 16GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Samsung UE46F5005AK 46" (116cm) FULL HD LED TV
- Samsung Galaxy S25 Blueblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera, erős teljesítmény 12/128 GB Új
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest