- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
bandi0000 #8523 üzenetére
Ez a linq még egészen olvasmányos. Szerintem itt nagyobb baj, hogy jó eséllyel fogalmad sincs, hogy SQL-ben hogy fognád meg ezt a problémát, mit jelent a groupby, hogyan dolgozzunk halmazokkal.
Nem szeretem ezt a fajta LINQ szintaktikát, na mindegy, közé kommenteztem, hátha így érthetőbb lesz, hogy mi - mit csinál.var data = //itt semmi értelme kiírni, hogy IQueryable<CreditReport> egy var bőven rövidebb
from enrollment in _context.Enrollments.Include(x => x.Student.LastName).Include(y => y.Course.Credits)
// a két include egy-egy sql joinnak felel meg, de rögtön szűr is, hogy csak 1-1 mezőt ad vissza
// gyanús, hogy ez felesleges bonyolítás, mert az enrollment-nek eleve van egy Student propertyje
// és talán Course property-je is? Ha jól van mappelve
group enrollment.Student by enrollment.Student.Id into dateGroup //itt csak szimplán rossz a dateGroup név :D mert ez StudentId-ra groupol :D
select new CreditReport()
{
FullName = dateGroup.FirstOrDefault().FirstMidName + " " + dateGroup.FirstOrDefault().LastName,
Credits = dateGroup.FirstOrDefault().Enrollments.Sum(x => x.Course.Credits)
};Selecten belül már nem kommenteztem, gondolom az triviális, hogy a group by-olt datasetből milyen adatokat veszel ki.
Szóval én a helyedben elsőre erősen utána néznék, hogy ugyanezt szimpla SQL-ben hogyan írnád meg, és miért, mire való a join, group by. Ha az SQL hátteret már érted, akkor a LINQ-t is jobban érteni fogod, hiszen az semmi mást nem csinál, mint egy SQL parancsot ad ki, csak épp nem SQL szintaktikával, hanem C# szintaktikával megfogalmazva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Kerékpársportok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged