Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alexios

veterán

válasz Keem1 #8448 üzenetére

Én nem vagyok meggyőzve róla, hogy ez a dictionary a dictionary-ben a leghatékonyabb módja annak amit tárolni akarsz.

Igazából nem is teljesen értem mit szeretnél, tulajdonképpen min iterálnál végig? Az első dictionaryn?

Az pl.:
    properties.Where(p=> p.Key.Contains("partners"))

Vagy eleve tudod hogy az első dictionary "partners" kulcsainál tárolt adatain akarsz végigmenni? Akkor ha stringet akarsz keresni, miért objectként tárolod? Ha stringként tárolod valami ilyesmi lenne:

properties["partners"].Where(p=> p.Value.Contains("megnevezes")).Select(s=>s.Key)
    Ez ugye egy listát fog visszaadni, nem 1 db id-t, mert itt semmi nem garantálja, hogy egy value-hoz csak egy key van, ha te tudod akkor esetleg lehet pl. FirstOrDefault-ra cserélni a Where-t, csak akkor meg kell nézni, hogy nem null-e mielőtt megpróbálod az id-t elérni.

De amúgy a linq sem varázslat, alapvetően ugyanúgy végigiterál egy foreachel a clr, csak ezt te nem látod :)

(#8449) tboy93 : Hát, igen meg nem. Ki tud szolgálni az sqlite több klienst is egyszerre, viszont amíg írja az adatbázist addig lockolja - tehát addig a másik írás meg kell várja az első befejezését. [link] Itt amúgy le is vannak ezek írva, mikor érdemes használni. Valószínűleg, ha jól értem, a te esetedben azért nem kéne olyan masszív terhelésre számítani, hogy ez gondot okozzon.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés