Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• trisztan94

őstag

válasz Karma #5245 üzenetére

Áh, ez az igazi b@Ƶmeg kategória

Hát nekem ne mondd, most láttam csak a MySQL adatbázisban lévő adatokat... Lekérve a users táblát, minden plain text-ként benne, mind a 7000(!!!!!) felhasználó összes adata: felhasználó, jelszó, bankkártya adatok és még sorolhatnám.

Felvetettem nekik, hogy legyenek mán' oly kedvesek, rakjanak már fel egy RESTful API-t a szerverre, mert ez így botrányos (CSAK HTTP POST requesteket lehet küldeni és egy nagyon ótvar JSON string jön vissza), de nem, nem lehet, mert így jó droidon és iOS-en, há mé' ne lenne jó WP-n....

Szóltam nekik a plain texttel kapcsolatban, kíváncsi leszek a válaszra.

-----------------

Próbálok haladni vele, megint egy olyan kérdésem lenne, hogy jól gondolkodom-e.

Készítettem egy publikus osztályt: Database.cs
    Ebben van kb. 20 constans string változó, amikben a csatlakozási adatok vannak. Mind private.

Van benne egy public void Synchronize() metódus amit meghívva elindul a szinkronizáció, plusz ilyen segédmetódusok, mint pl. public bool IsLoggedIn(), stb.

Ugyanebben a Database.cs fájlban (de nem a Database osztályban) vannak a lokális adatbázis tábladefiníciói, pl.:

[Table(Name = "sample")]
    public class Sample
    {
    [Column(Name = "id", IsPrimaryKey = true, CanBeNull = false, IsDbGenerated = false, DbType = "INT(11) NOT NULL PRIMARY")]
    public int Id { get; set; }
    [Column(Name = "Data", CanBeNull = false, IsDbGenerated = false, DbType = "NVarChar NOT NULL")]
    public string Data{ get; set; }
    }

Plusz még vagy 20 ilyen. Tehát egy fájlban van 21 osztály: a Database és a maradék 20 tábladefiníció.

Ezt mind én a model mappába raktam.
    Az lenne a kérdésem, hogy helyes-e ez így? Ha nem, akkor hogyan lenne az?

------------------

Megint más:

SQLite vagy MSSQL legyen a lokális adatbázis? Melyik jobb erre a célra?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés