Új hozzászólás Aktív témák

• Keem1

veterán

Srácok, szerintetek a Windowsnak miért nincs már végre egy normális package managere? Nem, a Windows Store nem az... bár az ötlet jó, a megvalósítás egy vicc kategória. Csak UWP appok vannak, külső forrás nuku, azt se tudom, hogyan lehet ott appot publikálni (sehol semmi említés, ingyenes-e vagy sem), és szerintem jellemzően MS által preferált fejlesztők/projektek vannak jelen, és maga a store tárolja egyedül a csomagokat.
    Nekem inkább a Winstore az Android Store itteni megfelelője, jellemzően mobilos appokkal (hol vannak már a Wines telefonok...). Miért nem kerülhet oda be egy régebbi app, ha tökéletesen működik? Ne kelljen már összevadászni az installert. No meg miért csak az általuk engedett appok mehetnek, külső források miért nem? A Win Store ötletben zseniális, megvalósításban nem hogy kapufa, inkább öngól. Ja, és lehetne különböző láthatóság: publikálok egy appot, akkor mondhatom azt, hogy bárki elérheti, vagy mint a YouTube esetén, privát (csak én, mondjuk gépeim között), vagy nem listázott (akinek a linkjét átküldöm, az elérheti). Nagyon kétlem, hogy ezek a jó gondolatok csak nekem jutnak eszembe, és az MS zsenijeinek nem...

Én inkább valami olyasmire gondolnék, mint a Debian alapú linuxokban az APT. Nem csak egy forrás, hanem ami alá van írva, bármi lehet a forrás, akár mirror site is. Bármilyen app mehet, a megfelelő platformra valót installálja, az update is pofonegyszerű.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés