Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8903) joysefke válasza sztanozs (#8902) üzenetére


joysefke
veterán

Amiről beszélsz az egy extrém példa és azt feltételezi, hogy a munkafolyamatnak az adott "nem hivatalos" tool megkerülhetetlenül része lett, de szupport stb érdemben nem létezik rá. Tehát a valós munkafolyamat észrevétlenül(?) már annyira módosult, hogy a hivatalosan létező eszközökkel nem végezhető el (lol).

Nyilván elméletben idáig is el tudnak jutni a dolgok, de ehhez csoport szinten masszív vezetői hozzánemértés/elalvás kell. Ilyen szintű átalakulás nem egyik napról a másikra fog megtörténni. És ha megtörténik akkor ott már sokkal nagyobb bajok voltak, mint hogy egyszer Pisti aki összekendácsolta elment szabira. Pisti valószínűleg az évek alatt sokkal többet takarított meg a cégnek, mint amibe egy kis kiesés került. Csak ezt ugye hajlamosak vagyunk nem észrevenni.

Az extrém példával -ami valahol valamikor talán előfordul- szemben amit felhoztál viszont ott van a jelenlegi és egyébként mindennapos szituáció, hogy van valamilyen folyamat aminek lehetne érdemben növelni a hatékonyságát.

Ezt a lehetőséget pedig nyilván azok fogják először (és valószínűleg egyetlenként) észrevenni, akik benne dolgoznak, tehát nem a csapatvezető főnöke, nem is annak a főnöke, nem is a részleg vezetője, és nem a magyarországi helytartó, nem is a könyvelés, és nem is az IT, főleg nem ha ez Indiában van...

Tehát a kérdés az, hogy olyan vállalati struktúra és légkör van ami felkarolja az alulról jövő újításokat vagy legalábbis eszközöket és teret biztosít hozzá, hogy a csapatok megalkossák, módosításk a saját folyamataikat/eszközeiket. Vagy olyan a vállalati kultúra ami mindig csak fölfelé mutogat, panaszkodik de képtelen fejlődni és a kihívásokra megoldásokat szállítani.

Nekem meggyőződésem, hogy még ha van is fent akarat hatékonyabbá tenni a cég működését az alulról jövő kezdeményezések halmaza nélkül a fentieknek esélye sem lesz tudni, hogy lent igazából mire van szükség (vagy hogy egyáltalán mi történik a hierarchiában lejjebb)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.