- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Én és a számítógép
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
.NET Core 2 MVC - model validálás, miért nem megy?
Sziasztok!
Szeretném a (működő) model validálást kiszervezni a kontrollerből egy külső osztályba. Létrehoztam egy : Attribute, IModelValidator interfészeket megvalósító validátor attributum-osztályt, a nevével dekoráltam az action method megfelelő paraméterét, mégis semmi nem utal arra, hogy valaha, bármilyen körülmények között eljutna a végrehajtás az én általam definiált IModelValidator.Validate() metódushoz. Sem a breakpoint sem a Validate függvényben levő exception nem aktiválódik. A
fileparaméterValidatedbejegyzést rak a ModelState-be akkor is amikor nem kéneRészletek:
[HttpPost]
public IActionResult EditPerson(Person model, int id, [ImageValidator]IFormFile file)Itt a
file-t kellene validálni.Itt a validátor:
public class ImageValidatorAttribute : Attribute, IModelValidator
{
public bool IsRequired => true;
// Max size of image in KB
public int MaxSize { get; set; } = 1024;
// Allowed extensions
public string Extensions { get; set; } = ".jpg .jpeg";
public IEnumerable<ModelValidationResult> Validate(ModelValidationContext context)
{
throw new NotImplementedException();
IFormFile file = context.Model as IFormFile;
List<ModelValidationResult> result = new List<ModelValidationResult>();
if (file != null) {
.....
....
}
return result;
}
}A kontrolleren beül így néz ki a file paraméter-kezelése:
if (ModelState.GetValidationState(nameof(file)) == Microsoft.AspNetCore.Mvc.ModelBinding.ModelValidationState.Valid)
{....}Ez mindig igaz...
Elmulasztottam valamit? Kell esetleg regisztrálni valahol a validátort?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Latitude 5440 14" FHD IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ROG Flow X13 GV301QE 13.4" FHD+ IPS érintő Ryzen 9 5900HS RTX 3050Ti 16GB 512GB aktív toll+fólia gar
- Brutál szép állapot!! Apple iPhone 14 Pro Max 128GB 91% akkumulátor - Deep Purple
- Hibátlan GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti 12GB GAMING OC Eladó - Garancia 2027/01/29-ig! Alza vásárlás
- MacBook Pro 14" M2Pro/16GB/512GBSSD eladó
- LEGJOBB KIJELZŐS! 400NIT ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 256GB FHD 1 év garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Új akksi! Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 100%sRGB 1 év garancia + billentyűzet opciók!
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- HP 15S FHD LED Matt i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest