- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Már megint elakadtam
A téma lehet hogy ismerős lesz a korábbi posztjaimból, de azért frissítem az emlékeket.Nagy (több GB-os) XML-ekkel dolgozunk, amit az xmlReader.ReadToFollowing("product") segítségével olvasok végig (így piszok gyors és szinte semmi memóriafogyasztása sincs a DOM-alapú megnyitáshoz képest).
XML struktúra:
<product-export>
<product>
<product>
<product>
</product-export>Amikor egy adott product node-on vagyok, akkor azt az egyet betöltöm egy DOM alapú objektumba, és azzal az eggyel már DOM alapon dolgozom. Így valójában hiába van az XML-ben több tízezer <product> node, mindig csak egyet töltök be DOM-ba és dolgozom vele. Ez eddig beválni látszott, ám úgy tűnik, egy óriási hiba van a gépezetben. Ugyanis onnan kezdve, hogy betöltöm az egy szem node-ot, rögtön szelektálni kezd a program, és kihagy egy csomó product node-ot. Nem jöttem rá, miért, és mi alapján. Van egy kicsi teszt fájlom, 35 node-dal, ebből 17-et lát ezzel a módszerrel. A DOM-részt kihagyva végigszalad mind a 35-ön.
Mutatom:
while (xmlReader.ReadToFollowing("product"))
{
if (xmlReader.Name.Equals("product") && (xmlReader.NodeType == XmlNodeType.Element))
{
// Számláló továbbléptetése
counter++;
Console.WriteLine(counter.ToString() + ". " + xmlReader.Name.ToString());
XmlDocument xmldoc = new XmlDocument();
XmlElement root = xmldoc.CreateElement("product-export");
xmldoc.AppendChild(root);
XmlNode node = xmldoc.ReadNode(xmlReader);A legutolsó kódsornál jelentkezik az anomália (
XmlNode node = xmldoc.ReadNode(xmlReader);
). Ha kikommentezem, ugyan üres lesz a DOM-om, de végigmegy az összes producton. Ezt a számláló utáni kiíratás mutatja.Kimenet, ha kikommentezem az említett részt:
0. product
1. product
2. product
3. product
4. product
5. product
6. product
7. product
8. product
9. product
10. product
11. product
12. product
13. product
14. product
15. product
16. product
17. product
18. product
19. product
20. product
21. product
22. product
23. product
24. product
25. product
26. product
27. product
28. product
29. product
30. product
31. product
32. product
33. product
34. product
35. productÉs ha benne hagyom:
0. product
1. product
2. product
3. product
4. product
5. product
6. product
7. product
8. product
9. product
10. product
11. product
12. product
13. product
14. product
15. product
16. product
17. productMit rontok el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged