Új hozzászólás Aktív témák

• martonx

veterán

válasz petyus_ #8117 üzenetére

Előre is bocsánatot kérek, elég szókimondó, de pozitívnak szánt kritika következik:
    Én erre egy Facebook csoportot csináltam volna, de nem vagyunk egyformák :D

Azért, hogy konstruktív is legyek:
    1. ha már Asp.Net (ami egyébként alapvetően jó választás volt, és gondolom némi önképzési vágy is lehetett ebben, hogy nem Facebook-on csináltál ehhez egy csoportot), akkor már miért nem szavaztál az igazi önképzésre, és csináltad Asp.Net Core-al, ellentétben a legacy MVC-vel?
    2. kettő darab DB entitásod van, ehhez miért kell egyáltalán adatbázis EF-el, mindennel? Én simán egy csv-be, vagy xml-be letettem volna, azt' kész a Service-ekbe meg elfér az a plusz 20 sor, ami a fizikai adattárolásért felel.
    3. A Contracts projekt teljesen felesleges kiszervezése mindannak, aminek szerves helye lenne a Services-ben.
    4. De ha már Services, akkor könyörgöm a Service-eket ne hívjuk már Manager-nek :D
    5. Autmapper a két darab, egyébként 4-5 property-s modelhez. WTF? Automapper vagy sem, ezen hitvitákat lehetne folytatni, hogy itt biztosan nem kell, az halál biztos.
    6. Javascript része pedig a nocomment kategória.
    7. DI: Autofac fasza, és nagy kedvenc, de ide minek?

Elmondom a helyedben mit csináltam volna, ha már önképzés, meg végre egy projekt, meg lelkes fiatal lennék, meg stb...

1. Asp.Net Core-al oldottam volna meg, erőltetve hogy mindent az Asp.Net Core out-of-the box megoldásaival oldjak meg (pl. beépített DI), hogy lássam mi, mit tud, minek hol a határa.
    2. Azure-ban hostolnám (App Service, vagy még menőbb, ha Azure Functions), hogy újat tanuljak, használnék valami Azure-os NoSQL DB-t, mondjuk ehhez simán elég egy Azure Table Storage
    3. Beleállnék a JavaScript, CSS részébe, és vanilla js-el oldanám meg, CSS vonalon bootstrap helyett használnék flexbox-ot, megcsinálnám azt a minimális dizájnt a saját kezemmel, és máris többet tudnék ezekről a dolgokról is.
    4. Neadj Isten pusztán önképzésként beüzemelnék a projekt keretein belül egy npm-et, browserify-t, vagy webpack-et, és még a melóhelyen is menő lennék, hogy én tudom mik azok a buzzwordök, amik a menő közösségekben már évek óta alap tudásnak számítanak.

Ehelyett amit csináltál, csak simán ugyanaz, amit a melóhelyeden csinálsz nap, mint nap (legacy technológiákon alapuló favágás), semmivel nem vitt előrébb semmihez, az idődet pazaroltad, ahelyett, hogy tíz perc alatt összeraktál volna egy FB csoportot, vagy (figyelem szintén önképzés) indítottatok volna SurveyGizmo-n egy ingyenes survey-t, amin a vendégek pont ugyanezeket az adatokat megadhatják, és ugyanúgy ad admin oldalt, ahol a megadott adatok megtekinthetőek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés