- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zuzu000 #6056 üzenetére
"Char tömbben hogy keresem meg az első nem \0 elem indexét?
Tehát ami valamilyen karaktert jelöl, nem üres."Legegyszerűbben egy for ciklussal.
Ha általánosabban meg akarod oldani, akkor célszerű írni egy extension methodot a feladathoz. Álljon itt egy példa StackOverflowról:
public static class EnumerableExtension
{
public static int FirstIndexMatch<TItem>(this IEnumerable<TItem> items, Func<TItem,bool> matchCondition)
{
var index = 0;
foreach (var item in items)
{
if(matchCondition.Invoke(item))
{
return index;
}
index++;
}
return -1;
}
}Ezzel a metódussal a feladatod így néz ki:
var array = new [] { '\0', '\0', '\0', '4' };
Console.WriteLine(array.FirstIndexMatch(ch => ch != '\0'));"Illetve a \0 space-t jelöl?"
Nem, dehogy is. Az Unicode NULL karaktert jelöli, aminek nyolc bites testvére C-ben ugyebár a string végét jelölte, viszont C#-ban nincs ilyen jelentősége, mert a char tömb tudja magáról a saját hosszát.
"Vagyis ha ezt beillesztem egy string-be, akkor ott szóköz lesz?"
Nem. Bekerül a stringbe, foglalja a helyet, de ha kiírod, nem jelenik meg semmi.
Szerintem nem szabadna, de most csak .NET fiddle-ön tudtam kipróbálni, ott tényleg nem jelent meg semmi. Lehet, hogy konzolon máshogy megy.Az biztos, hogy a szóköz helyes jelölése: ' '
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3312, 94% Akkumulátor
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest