- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Briganti
tag
Hellosztok, valami adatbazisos feladatot kell keszitsek, es most jovok ra hogy mennyire nem ertek a C# -hoz. Elozetes programozoi ismereteim vannak bar azok sem magas szintuek
Addig kerem segitsegeteket amig kicsit megbaratkozom a kornyezettel
Az objektum orientalt gondolkozasomon is van mit javitani, de majd csak kialakul ...
Elso problemam ugy nezne ki hogy, hogy kezdesbol csinaltam egy MDI (Multiple Document Interface) alkalmazast, egyelore van 2 formom, amiket kellene egy nyitogassak es zarogassak, persze ugy hogy egyik formbol egyszerre csak 1 futhasson, a frmMain (MDIParent Form) -on van egy MenuStripem ahonnan megnyithatom mind a 2 form-ot, es itt mukodik is hogy egyszerre csak 1 fut, es ha megegyszer inditsuk akkor a mar futo form megkapja a Focus -t. Ezt ugy oldottam meg hogy egy Utils.cs osztalyba letrehoztam 2 listat, egyik Form, masik string tipusu, es ide vannak eltarolva a megnyitott formok, es itt ellenorzom hogy megvane nyitva, meg ilyenek. A baj akkor van hogy menu-bol megnyitom az egyik formot, es azon van egy gomb amelyikkel megnyithatom a masik formot. Itt nemtudom hogy mit csinaljak, mert a frmMain -n letrehozott Utils objektumot sehogysem tudtam elerni, es nemtudom hogyha egy ujat hozok letre akkor sztem nem fogok tudni az elozoleg letrehozott form listaval dolgozni.
Nem masolom be az osszes kodot, csak reszleteket, remelem jol valasztok:
Form: frmMain
namespace FirmAdmin
{
public partial class frmMain : Form
{
private int childFormNumber = 0;
public Utils u = new Utils();...
// igy inditok el menubol egy formot, es itt jol mukodik
private void firmeToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
{
Form childFirma = new frmFirma();
childFirma.MdiParent = this;
childFirma.Text = "Lista Firme";
u.formMegnyit(childFirma);
}Az Utils osztalyom:
namespace FirmAdmin
{
public class Utils
{
protected List<Form> formok = new List<Form>();
protected List<string> formok_s = new List<string>();
public void formMegnyit(Form f) {
string s = f.Text;
if (formok_s.IndexOf(s) == -1)
{
formok.Add(f);
formok_s.Add(s);
f.Show();
}
else
{
int index = formok_s.IndexOf(s);
formok[index].Focus();
}
}
public void formBezar(Form f)
{
formok.Remove(f);
}
}
}Form: frmFirma
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
Form addForm = new frmFirmaAdd();
addForm.MdiParent = _mdiForm;
[B]//ez a sor helyett kellene egy olyasmi hogy: frmMain.u.formMegnyit(addForm);[/B]
addForm.Show();
}lehet a kodolasom kicsit ossevissza van, az epito kritikat szivesen fogadom, es bocs a hosszu bejegyzesert!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Gamer Intel Core i5 12400 / 16GB DDR4 / GTX 1660 SUPER 6GB / 256GB NVME SSD / 1TB HDD /
- RAM --- SoDIMM --- SD-DDR1-2-3
- ÚJ DLSS4 Gamer PC 14Gen i5 14400 / 16GB DDR4 / RTX 5060 8GB / 512GB NVME SSD
- Steam Deck 512GB LCD
- HP 14 Elitebook 840 G10 FHD+ IPS i5-1335U 10mag 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest