- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt_974
tag
válasz
Bobrooney #2670 üzenetére
Bocs, hogy nem válaszoltam, de nem volt rá időm.
Igen közbe rájöttem én is, hogy miért csak a Com1-et találja meg és a Com9-et miért nem. Azért, mert a Com9 egy usb-s eszköz, "virtuális soros port".
Viszont ezzel:
Dim searcher As New ManagementObjectSearcher("SELECT * FROM Win32_PnPEntity")sikerült megtalálni az USB-Serial CH340(COM9)-et, de sajnos sok PnP eszköz, erőforrások is belekerült a listába.
-
Zsolt_974
tag
válasz
Bobrooney #2668 üzenetére
Így indul a program:
A belépés gombra klikkelve:
Ok gombra klikkelve és utána a "Com port lenyílóban ezek láthatók: Com1, Com9, Kommunikációs port(Com1)":
A program kódban az ehhez tartozó sorok:
Dim searcher As New ManagementObjectSearcher("SELECT * FROM Win32_SerialPort")
_______________________________________________________________________________________Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles _Button1.Click
For Each queryObj As ManagementObject In searcher.Get()
MsgBox(queryObj("Name"))
Dim textt As String = queryObj("Name").ToString
RichTextBox1.Text = textt
ComboBox1.Items.Add(textt)Next
ComboBox1.Items.AddRange(IO.Ports.SerialPort.GetPortNames())
End SubVégül is tegnap már ott jártam, hogy a ComboBox-ba is beírja, de sajnos csak a
Kommunikációs port(COM1). Az USB-SERIAL CH340(COM9) nem sikerül kiíratni.
A két port közül miért csak a Kommunikációs port(COM1)-et találja meg? -
Zsolt_974
tag
válasz
Bobrooney #2666 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Sajnos ezzel is csak a következőt kapom vissza, hogy
COM 1
COM 9Viszont ezt találtam:
[link]Ez egy MsgBox-ban vissza adja ezt:
Sajnos a ComboBox1-be nem tudom belevarázsolni és csak a Com 1 jelenik meg a Com 9 nem.
Én csak hobbiszinten programozgatok.Viszont kitartóan.
Zsolt
-
Zsolt_974
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget, útmutatást szeretnék kérni, bár látom nem nagyon pörög a téma.
Írogatok egy programot Visual Basic 2008 környezetben. A program soros portról fogad adatokat.
A problémám a következő lenne. A program indulásakor a gépen aktív soros portok száma mellé, hogy lehet az eszköz nevét is kiíratni mint az eszközkezelőben is van? Remélem érthetően fogalmaztam.A programban a következő sor olvassa be a soros portokat:
ComboBox1.Items.AddRange(IO.Ports.SerialPort.GetPortNames())
Segítségeteket, válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv. Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest