- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #1835 üzenetére
Üdv!
Csináltam magamnak egy kis időt és megnéztem a több munkafüzetes megoldást is.
A megoldás működik...csak fordítva
Igazából azt írtad, hogy ha csak egy munkafüzet van nyitva, akkor csak a munkafüzetet zárja be, és ha több akkor pedig az egész programot
De a problémát megoldottam.
A hiba a következő volt:Private Sub CommandButton1_Click()
Dim wcount As Integer
Dim twb As Workbook
wcount = 0
For Each twb In Application.Workbooks
wcount = wcount + 1
Next
If wcount = 1 Then helyette 0 kell
Application.Quit
Else
Application.DisplayAlerts = False
wb.Close False
End If
End SubValamint a wb.Close -ra hibát dob, így azt átírtam twb-re (de így sem működött), így átírtam ThisWorkbook-ra.
Meg annyi, hogy én ez után a hibajelzést újra true-ra állítottam, hogy a nyitva maradt munkafüzetekben működjön. Bár lehet, hogy ez csak adott munkafüzetre vonatkozik.
Az igazat megvallva ezt nem tudom.Mindent egybevéve, nagyon köszönöm a segítséget, most több programomba is beépítem a megoldást.
Üdv, vilag
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #1835 üzenetére
Hali!
Az ötleted sokat segített a modul tekintetében.
a Show Modal = False az jó volt, de Window Position tulajdonsága nincs a userformnak.Végül is úgy sikerült megoldani, hogy ötvöztem az általad javasoltat a saját ötlettel, azaz a Show Modal-t Falsra állítottam, illetve a userform initializáláshoz beírtam ezt:
Application.WindowState = xlMinimizedA kettő együtt végül is azt csinálja amit szerettem volna
A több Workbook-ra kínált megoldással még nem volt időm foglalatoskodni, mert a másik sürgősebb.
Azzal igazából azt szeretném megoldani, hogy amikor a userformon megnyomom a kilépés gombot, akkor megvizsgálja, hogy van e nyitva másik munkafüzet is vagy sem. Ekkor kettéválna a folyamat:
1. Az eredmény az, hogy nincs nyitva másik munkafüzet -> zárja be az egész excelt
2. Az eredmény az, hogy van nyitva másik munkafüzet -> csak ezt a munkafüzetet zárja be.A két különböző bezárást le tudom vezérelni, igazából a vizsgálatot nem tudtam megoldani.
Remélem az általad vázoltal meg tudom majd oldani.
Üdv, vilag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest