- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cpt. Flint
tag
válasz
#90999040 #1482 üzenetére
Engem igazán az izgatna, hogy változót hogy tudok átadni mondjuk excelből wordbe.
Mert itt a legnagyobb problémánk az volt, hogy a körlevél rekordszám az excelben megfelelő programrésszel meghatározott/szűrt sorok száma kell legyen, de ezt a változót csak az excel tábla egyik cellájából bírtuk kibányászni Wordből indított DDE hívással, ami egy baromi körülményes és vacak megoldásnak tűnik nekem:
lngChannel = DDEInitiate(App:="Excel", Topic:="akarmi.xls")
ig2 = DDERequest(Channel:=lngChannel, Item:="r11c17")
Application.DDETerminateAll
Többek között ez csak a "Munka1" lapról szed, én nem tudtam elérni, hogy más munkalap legyen a forrás, aztán csak a R1C1 stílusú hivatkozás működött; illetve ha nem volt látható a hivatkozott cella (mondjuk el volt rejtve vagy össze volt csukva az adott sor v. oszlop), akkor valami nem jó értéket adott vissza (karakterként négyzet, chr$-ként talán 13?).
Sajnos a DDERequestről eddig nem sikerült normális (a VBA helpnél bővebb) leírást találnom, úgyhogy nem is vagyok tisztában vele, hogy esetleg valami más, értelmesebb, kezelhetőbb formában használható-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest