Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cpt. Flint
tag
válasz
#90999040 #1482 üzenetére
Engem igazán az izgatna, hogy változót hogy tudok átadni mondjuk excelből wordbe.
Mert itt a legnagyobb problémánk az volt, hogy a körlevél rekordszám az excelben megfelelő programrésszel meghatározott/szűrt sorok száma kell legyen, de ezt a változót csak az excel tábla egyik cellájából bírtuk kibányászni Wordből indított DDE hívással, ami egy baromi körülményes és vacak megoldásnak tűnik nekem:
lngChannel = DDEInitiate(App:="Excel", Topic:="akarmi.xls")
ig2 = DDERequest(Channel:=lngChannel, Item:="r11c17")
Application.DDETerminateAll
Többek között ez csak a "Munka1" lapról szed, én nem tudtam elérni, hogy más munkalap legyen a forrás, aztán csak a R1C1 stílusú hivatkozás működött; illetve ha nem volt látható a hivatkozott cella (mondjuk el volt rejtve vagy össze volt csukva az adott sor v. oszlop), akkor valami nem jó értéket adott vissza (karakterként négyzet, chr$-ként talán 13?).
Sajnos a DDERequestről eddig nem sikerült normális (a VBA helpnél bővebb) leírást találnom, úgyhogy nem is vagyok tisztában vele, hogy esetleg valami más, értelmesebb, kezelhetőbb formában használható-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lian Li Unifan SL 9 darabos szett.
- iPhone 12 64gb, ÚJ AKKUMLÁTOR, kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra Titanium Black Titán dizájn, 200 MP Pro kamera, S Pen
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Natural Titanium Titán stílus, Pro teljesítmény - 2028. 07. 19
- BESZÁMÍTÁS! Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2400G / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest