Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
válasz
#70869248 #229 üzenetére
Ebből nem lesz egyetértés már látom
''Ha hazámfia idegen földön földet/ingatlant vásárol az nálam nem hazafias dolog''
Nem, ez tényleg nem az, viszont ha megteheti, milyen jogon ágálsz ellene? Szuverén joga szerintem! Másrészt meg ha nem lehetett volna megvenni azt a földterületet, és építeni rá, akkor ki baxta el, nem az ottani igazgatás? Nem-e az a vállalkozó baxta el, aki engedély nélkül épített, és utána eladta a magyarnak, hogy jó lesz az nekiEmber! Gondolkozz már! Ez nem úgy van, hogy építesz 8000 házat, és egyszer csak észreveszi valaki hogy: ''néddmá, itt valakik építkeztek'' hanem ez a hatóságok hallgatólagos beleegyezése mellett történhetett csak! És ezek után csúnya dolog a befektetőkön elverni a port több soron, mikor az ő saruk is, amilyen helyzet kialakult.
Ha a magyar nem akarja hogy a külföldi állampolgár ide építkezzen magyarországra, akkor szépen rendelettel megtiltja és kész. Nem az a módja hogy engedélyezem, utána meg ledózerolom. Szerintem
Szerintem sáros ebben a magyar is, aki megvette (mer biztos tudta hogy nem teljesen legális) és sáros az ottani igazgatás is, valamint az építő cég is. Ezekután szerintem nem etikus, hogy mindenki megszedte magát, a tulajon meg elverjük a port.
Nekem ez a véleményem. Másrészt meg senki se gondolta szerintem hogy ilyen esemény a XXI. században megtörténhet, hát tessék
Szerk: jó sok ''szerintem'' került bele, legalább kifejezi hogy az ÉN véleményem
[Szerkesztve] -
net84
őstag
válasz
#70869248 #201 üzenetére
igazad van, én is így vagyok vele...igaz már adtam vissza aláírt megbízási szerződést ingatlanközvetítőnek - nem volt megfelelő cím az ő részükről, illetve két külön céggel köttetett szerződést, holott én csak egyet kértem. Ezen kívül azért még találtam bent problémás részeket, de nekik nem kellett sokat magyaráznom, tudták miről van szó...
a balatonos balhén ha minden igaz valami világörögségi hivatralnál vagy hol tett feljelentést a magyar kormány - kiváncsi vagyok mi lesz a vége -
net84
őstag
válasz
#70869248 #182 üzenetére
''Hát én nem feltételezek naívságot az ott ingatlant vásárlók nagy többségéről, volt egy kis zavaros és jók voltak a kilátások.''
ez igaz, biztos voltak olyanok, akik ezt kihasználták, de biztos voltak olyanok, akiket ''átvertek'' (lásd: korábbi hozzászólásomba a horváth tulajdonú magyar ingatlcég...)
megveszed kiperkálod a papírt az orod alá dugják elolvasod, amit értesz, megértesz, a többiről hablatyolnak valamit és kész... (és lehetőleg ne induljunk megint ki abból, hogy ha pénzük volt megvenni, akkor lett volna pénzük ügyvédre...)
A Balaton feltőtésében én sem értek egyet, az hatalmas ''tájrombolás''...
''Közösséget nem vállalok velük akár földi akár nem...nem tetszik és pusztán emberként nézve.'' - én sem, én csak azt nem szeretem, amit jópáran ''csinálnak'' most...
A lebontás jogilag teljesen jogos, itt csak a korrektség nem volt meg egyáltalán.
Mi van a felszólítással? Az osztrák tulajok kaptak felszólítást, hogy pakoljanak ki, mert bontás lesz...magyarok?
mult héten olvastam egy cikket, miszerint talán valamelyik kedves szomszéd országunk BALATON néven vizi élményfürdőt, tavat és nyaralóparadicsomot kar építeni..
és egy kicsi a horvát esetről:
A zágrábi magyar nagykövet, Mohai László korábbi nyilatkozata szerint a jogi helyzet teljesen egyértelműnek tűnik, így a magyar tulajdonosok nem sokat tehettek a bontás megakadályozása érdekében. A nagykövet szerint nem biztos, hogy a tulajdonosok tisztában voltak azzal, hogy ingatlanjaik engedély nélkül épültek. Döntő részük ugyanis közvetítőn keresztül vette meg azt. -
válasz
#70869248 #40 üzenetére
Én Esztergomtól nem messze élek, és tudom. Sajna vannak ilyenek is, de szerencsére nem ez a jellemző.Hogy on is legyen: Abszolut egyetértek a Horvát hatóság lépéseivel, a törvény az törvény, ők meg merik lépni a dolgot, mi nem. A jogbiztonságra valóban lehet hivatkozni, valószinűleg polgári peres ügyben a tulajdonosok követelnek is majd kártérítést. A Szlovák esetet nem kommentálnám, csak annyival, hogy a Magyar külügy sztem elég korrekten reagált, továbbá, hogy itthon is, és ott is vannak buta és normális emberek. Ne azonosítsunk egy egész országot pár elmeháborodott viselkedése alapján. Nekem eddig csak jó tapasztalataim vannak a szlovákokkal, Párkányban eddig mindig kedvesek voltak velem, és ismerőseimmel.
Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED monitor topik
- Kerékpársportok
- RAM topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Új Lenovo Thinkpad T16 G2 (Gen2) AMD Ryzen 7 PRO 7840U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- Elekit TU 8200-R SE csöves (kit) erősítő
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest