- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkChild
senior tag
Sziasztok.
Az alábbi kérdésben szeretnék tanácsot kérni. (Bocs, ha esetleg nem jól használok egy fogalmat, nézzétek el nekem, nem vagyok villanyszerelő
)
Szóval, a nappalinkban volt egy falióra, amelyet most le kellett cserélnem és ekkor vettem észre, hogy az azt tartó csavar, igencsak közel van egy keresztben futó villanyvezetékhez.
Az óra pont a nappali bejárata fölött van, és tőle balra is, jobbra is van egy-egy süllyesztett szerelvénydoboz. Ugye én csak a dobozfedőket látom, mivel szépen le vannak festve, így nem tudom felfeszegetni, hogy megnézzem, milyen magasságban futhat a horony.
A két doboz középvonala a plafontól 22 centire esik, ez a bizonyos fúrat pedig a plafontól 24 centire van, tehát a középvonal alatt alig 2 centivel. Szegény édesapám fúrta oda anno, ha élne még, megkérdezném, hogy volt olyan bátor ilyen közel fúrni a vezetékhez...Van egy Bosch Truvom, az egy jó 10 centis sávban sipol mindenhol, ha vízszintesen tologatom a két doboz között, szóval nem vagyok nagyon kisegítve vele.
Szerintetek hogy tudnám lecsekkolni, hogy nem-e sértette meg a furat, illetve a csavar a közelében lévő vezetéket? Gondolom ha a fázis szigetelését megsértette volna, akkor már nyakonb*szott volna a delej, amikor megfogtam a csavart, de szerencsére ilyen nem történt. Ha meg a fázist és a nullát/földelést együtt sérti meg a csavar, úgy, hogy összeérjenek, akkor jól gondolom, hogy lecsapja a megszakítót...? Egyébként téglafal, nem tudom milyen mély lehet a horony, de a csavar olyan 3-4 centi mélyen van a falban.
Előre is köszi a segítséget.
-
DarkChild
senior tag
Sziasztok! Még tavaly vettem egy fényfűzért, és most vettem észre, hogy az egyik LED-nél rövid a szigetelés és kilátszik alóla a réz vezeték. Kültéri fényfüzér, de beltérben használtam, így nem jelentett problémát. Ennek ellenére most meggyógyítanám, mielőtt idén felteszem a fára. Tudtok nekem valami olyan szigetelő okosságot javasolni, amit az érintett LED csatlakozása fölé tudnék applikálni, hogy elfedje a vezeték csupasz részét?
Szigszalag nem jó, a vége felkunkorodik
Köszönet! -
DarkChild
senior tag
Köszi mindkettőtöknek.
Végül visszavittem, szerencsére vissza is vették - nézek helyettük valami rendes, kültérre tervezett megoldást -
DarkChild
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék a családi házunk mellett, egy előtető alá áramot vezetni és volna egy-két kérdésem, amiben szakértő segítségét kérném
Ilyen vezetéket vettem, de most látom a leírásban, hogy ezt csak beltérbe ajánlják. Ez a kábel a fal mellett futna a szabad ég alatt, tehát ki lenne téve az időjárás viszontagságainak.
Továbbá vettem egy ilyen elosztót is, de ennél ugyancsak most látom, hogy csak beltérbe javasoljákEz az elosztó tető alatt lenne és nem érné közvetlenül víz.
Szerintetek cseréljem ki valami más vezeték + elosztó párosra a fentebb linkelt termékeket? A vezetéknél nem tudom, hogy milyen gondot okozhat a kültéri felhasználása... nem bírja a vizet a szigetelése? Tönkreteszi az UV sugárzás?
A kapcsolós elosztónál lehet probléma a páralecsapódásból vagy fagypont alatti hőmérsékleten tartásból...? (Ahogy fentebb írtam, nem fogja víz érni.)Tudnátok tippet adni, hogy ezt a kábel + elosztó párost mire volna érdemes kicserélni, hogy ne legyen velük gond kültérben?
Köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest