- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- joghurt: Skype adatvesztés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
RandomName
senior tag
válasz
Poultier #12036 üzenetére
Egy kismegszakítóban két dolog van.
Zárlatvédelem, ami egy tekercs amiben a zárlati áram hatására olyan fluxus lesz, hogy elbillen egy mechanika, és leold.
És ami téged érint a túlterhelésvédelem. Ez jellemzően egy kettősfém (bimetal, mint a vasalókban) alkatrésszel van megoldva. A lényege annyi, hogy melegszik az átfolyó áram hatására, és a két egymásba ágyazott fém máshogy hőtágul, és nem maradandó alakváltozáson esik át, gyakorlatilag elhajlik. Ha ez túlmegy egy értéken, akkor az alakváltozás az előzőekben említett mechanikát átbillenti, majd ha nem folyik áram és lehűl akkor visszaegyenesedik.
Na ez a bimetal nincs szerződésben senkivel, megéli a fizikát. Ha meleg van, akkor pont úgy viselkedik, mintha teljesítmény haladna át rajta, kap egy előfeszítést. És amikor már megérkezik a tényleges terhelés, akkor az már sok, és átbillenti a kismegszakítóban a mechenikát, és az leold.
Csinálj neki árnyékot, szellősen. -
PROTRON
addikt
-
demars
addikt
-
válasz
Poultier #7267 üzenetére
Legrand Valena. Ősi típus, időtálló design... szerintem. Szeretem szerelni. Saját részre is ezt veszem. Ez már a harmadik lakásom amibe ezt raktam.
De van néhány spec. számítógépes aljzat amit nem tartalmaz. De ebbe ritkán fut bele az ember. Az újabb és színesebb Legrand Valena Life viszont már tartalmazza... De ott a design-nak van felára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest