Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
tiv83us
veterán
Hmm, koszi az up-ot, igy legalabb tudom zani
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Felesleges mar ennyi allatka a ph-ra, meg igy is mindig bizsereg az ujjam a lockon a torpenyul/tengerimalac es egyeb temak felett... -
Dixix
újonc
Nekem még nincs papagályom, de akarok venni, szerintetek Hullámos papagályt vagy kanárit?

-
tildy
nagyúr
A topiccímből ítélve azt hittem valaki megvette a faterom (papinak hívjuk) .Nem lehetne átírni normális nevére, azaz papagájra?
hasonlóan utálom a kuki(kukorica), sali, buri, ubi, pari, papri, és egyéb pesti rövítítéseket is
-
Tombi
őstag
sziasztok..örömmel irom hogy gyuri jól van él és virul
-
Tombi
őstag
Ma érkezett gyurka mellé 1 kisebb lány.
Nagyon kezdeményező..gyurka még fél tőle
-
Tombi
őstag
sziasztok

Nos a kis gyurika papi köszöni szépen jól van, igaz csak a tükréhez beszél..
pedig mindig mondogatjuk neki a nevét..de csaknem.
Full extrákat is kap..komolyan mondom én nem eszek annyi vitamint amennyit ő
-
Yaye
őstag
Igen, követeljük a helyzetjelentést. Ja, és természetesen képet is akarunk, és lehessen látni a kalitkán a kis réztáblát, hogy aszongya ''Papi. Örökbefogadója: a PH!''

-
Nimrod
addikt
Hogy van a papi? Rég nem jött helyzetjelentés.

-
biker
nagyúr
mennyi papagájos van itt, de az én papijaimat senki nem akarta megvenni

-
neduddki
nagyúr
HI!
Hat en is vettem egy papit! Egy 4*4-es 5v-os Papst ventit a radeonomra, jo ocso vot kemeny 3200 ft, mar csak idot kene tanani mikor felrakom:- ))))
udv
neduddki -
Yaye
őstag
Na ez az a feature ami not supported
De ha rendszeresen kint lesz akkor úgy is lesz egy kedvenc helye, valahol magasan (ez leginkább a függönyrúd vagy karnis lesz, ha van), és az alá gyárthacc kaka-shieldet, amit meg máshol random elpotyogtat bóklászás közben, az könnyen összeszedhető ha már megszáradt. A legjobb az volt amikor egyszer a madár a bátyám nyitott tankönyvén landolt, amiből épp tanult, körbemasírozott rajta párszor aztán belekakált. 
A simogatás még oké, az egy-két ujjal vakargatás meg pláne, ha már megengedi, csak megfogni nem szabad, mert azt tényleg nagyon útálják. Nekem a hullámosok után nimfám volt, meg anyámnak most is van, és azok egy idő után kifejezetten követelik a vakargatást. Odatotyog a kezéhez, lehajtja a fejét, és csukott szemmel várja hogy vakargassa egy kicsit a nyakát meg a fejét. Ha ketten vannak és nem utálják egymást, akkor ezt elvégzik egymásnak.
[Szerkesztve] -
Tombi
őstag
hát történt pár dolog. ugye itt környezetembe mindenki azt mondja ne simogassam még. hát már csak azért is kipróbáltam
amikor jó kedve van nincs gond megengedi, ha meg nem feltapad a rácsokra
. (biztos túl sokat kapott belőlem
irtam már hogy első éjszaka annyira béna volt hogy villanyoltás után leesett a rudrol
aztán össze vissza járkált mire letelepedett
. azóta jól el van este is, aranyos mikor felhuzza magát a rudra...végülis 1szerübb mint repülni..lool 
-
Bazsesz
őstag
Sétáltatsd meg! Vagy csinálj vele valamit, hogy megszeressen téged. Aztán meg majd le se lehet őt vakarni rólad.
Olyanok, mint a kisgyereket. 
Osztálytársamnak van egy kisméretű papija, Nem kell neki ketrec. A betolakodót jelzi, vagy ha még nagyon nemszimpi neki, meg is támadja. Rászáll a fejedre, és elkezd tépni, mint ökör.
Szóval mit fogsz vele csinálni? -
Tombi
őstag
kösz a sok jokivánságot mindenkitől

gyurka jól van, igaz csak a kaja/pia miatt mászik le a ''kedvenc'' rudjáról
lábmosás után iszik mindig..lool
-
supercow
őstag
Legyen a neve ''Fórumtárs''

-
Bazsesz
őstag
Very fényeg Guten Tag!
Na, hogy van a papagáLYod? (Az illetőnek, aki azt mondta, hogy j a j, mert igaza volt, de idézem magam: ''Csak a hüjék tudnak hejesen írni!''
)
Mozog már? Beszélj neki egy kicsit. Meséld el neki, hogy mi volt a suliban, mit csináltál a nőddel (18-as karikát ki ne felejtsd rakni!
), meg ilyeneket! Ugyanúgy, mintha egy kaktusszal beszélgetnél.
Üdv: Balu -
Moyder
aktív tag
Tényleg Tombi lehet hogy már mondtad de én nem figyeltem, de hogy is nevezeted el a papit?
-
Tombi
őstag
eszik mint a 1 kisdiszno

miután végzett fel a szokásos helyére a rudra és tovább üldögél
láttam mozgás közben
lool
amugy köszöni szépen jól van
-
Skylark
tag
Papi hogy van?

Izgulunk ám érte... -
tildy
nagyúr
A mi otthoni papagajunka mezes karikat szerette a legjobban.Ez azt hiszem ilyen mezes magos karika, total ra voltak kattanva mind a ketten, amig ketten voltak.Sajnos egyik oreg volt es elpusztult.
-
Petisz84
tag
Na hogy van a Papi?
-
az én papagájom iszonyat sokat evett. komolyan, naponta majdnem annyi magot, mint amekkora ő volt... iszonyat gyorsan emésztenek a madarak, és ezért sokat kell eniük is.
próbálj neki másféle kaját adni. -
Yaye
őstag
Víz nélkül nem sokáig, de szerintem nem egy öngyilkos fajta. Valami olyan helyre tedd, ahol nincs túlságosan szem előtt, könnyen átlátja a környezetét és nincs allandóan emberközelben. Tehát pl ne a szoba közepére, hanem valami jó kis zugba. Ha látja hogy nincs a közelében senki, és te sem nézed 5 centiről, akkor biztosan fog enni-inni, ha már jó szomjas lesz, megkeresi magának a vizet. Lehet hogy jó lenne, ha egy sima fehér ruhával (ócska lepedő) félig letakarnád a kalitka nyüzsgés felé eső oldalát, este pedig egészen letakarnád (egy réteg lepedő pont jó, mert azért beenged elég fényt). Egyébként nagyon kicsit isznak csak, alkalmanként alig pár papagájkortyot, nem is nagyon látszik meg az itatóban, naponta csak azért jó cserélni, hogy mindig friss legyen.
Pár nap, vagy egy hét, és tuti megszokik. Lógass be neki fürtös kölest, azt nagyon szeretik, és könnyen ehető. -
Moyder
aktív tag
Azt hiszem nemsokáig nekem mikor volt mindennap cseréltem a vizét frissre!!
-
Yaye
őstag
Miért, mit vártál, hogy bukfenceket vet álmában?

Gondolj bele, az a madár egész eddigi életét egy csomó más papagáj között töltötte, biztos voltak haverjai is az üzletben, aztán egyszer csak benyúlnak, megragadják (ez önmagában is hatalmas sokk neki) össze-vissza rázzák egy sötét, csúszós fenekű kartondobozban, és egyszer csak egy üres kalitkában találja magát egy vadidegen helyen, tökegyedül. Te is be lennél parázva. Türelem.
-
-
Tombi
őstag
jelentés:
már több mint 2 órája fenn vagyok, a madár a rudon ül szinte megdermedve alszik
nagyon lol -
Sick Boy
őstag
Hö?
-
Yaye
őstag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Papagállyal, úúhh, ez fájt. PapagáJ, papagáJJJJJJ!

Tombi:
Azért nem mocorog, mert be van szarva. Pár nap amíg belakja a kalitkát, és kicsit magabiztosabban mer létezni. Ha szelidíteni akarod, akkor ne vegyél neki párt. VISZONT ha szelidíted, akkor az elkövetkező 8-10 évben kutya kötelességed minden nap foglalkozni vele, és ez bizony néha terhes. A papi nem érzi jól magát egyedül, Ausztráliában bazinagy csordákban él, szóval kell neki társaság. A zöld az eredeti, authentic színe, minden más szín csak tenyésztett hamisítvány. Persze akkor is lehet szelidíteni, ha párban vannak, maximum nem fog a szádból enni meg beszélni, de akkor is lehet belőle szelíd, emberszerető papi. Nekem is volt régen, és meg volt neki a törzshelye a szobában valahol a plafon környékén, és ha tartottam neki a kezem, rászállt, és egyébként is igen kedves, barátságos jószág volt. Volt egy mogorva, szelidíthetetlen párja is, azzal csak addig sikerült eljutni, hogy bent a kalitkában hajlandó volt az ujjamra ülni, nem ment vissza a helyére, ezért kiengedni sem lehetett, szóval egyéniségüktől is függ. Ha én a helyedben lennék, párban tartanám, arany középút. Ha már valamelyest szelíd (pár hónap), és kiengeded, akkor a nyitott ajtókkal-ablakokkal és főként a függönyözetlen ablakokkal kell nagyon vigyázni, utóbbiba sok madárnak tört már bele a nyaka. -
Tombi
őstag
3 órája azon a nyamvadt rudon ül.
hihetetlen,megdöbbentő,egy biztos halálnyugodt kis jószág... -
Den
veterán
Ahogy olvastam hogy sokáig nem mozdul, a monthy pytonos papagáj jelenet jutott eszembe

-
iguana
őstag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
brutál gyík? mondjuk egy iguanaiguana (zöld leguán)? ilyen van nekem. Egon a drága másfél méteres. a feje mint egy kis t-rex

volt kéregutánzó gekkó a páromnak, de az barátságtalan nem lehet szelídíteni.
van még toke gekko. nagggyon gonosz feje van, asszem húsevő csak vigyázni kell, mert ha szájzárat kap az ujjad bánja
a vízi agáma még nagyon jópofa.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Lehet kicsit off amit mondok:Mi mindent megnem tanul az ember itt a ph-n.komolyan lassan ilyen eletvitel tanacsadasra is ide jarok

De ezt tenyleg pozitiv dolognak veszem.
Szerintem nagyon jo hogy megnyilt ez a topic, legalabb tudjuk hogy a PAPI milyen hardver es szoftvererőforrást igényel
[Szerkesztve] -
kretenallat
senior tag
aszittem mar agonizal =))) de akkor nincs semmi baj ha vegre mozog
/vegyel neki part de tenyleg... gondolj bele h ha lehetne egy baratnod vagy egy papagajod melyiket valasztanad./0 -
Tombi
őstag
péhá...hmm

maradok a papinál
hugom vmi mást akar neki adni, de ebből nem engedek !
PAPI LESZ ÉS KÉSZ! -
_Volkovy_
nagyúr
És valami brutál gyík tartása mennyibe fájna nekem?Mit tudtok ajánlani?

A kaktusz mellett kéne valami harciasabb is.
Mondjuk egy varánusz már megtenné
-
Bazsesz
őstag
szóval jobb mint egy kaktusz...
1. flém. Nem baj.
2. Ha hiszed, ha nem, a kaktusszal is lehet jókat csinálni. Elviheted őt fagyizni, satöbbi. Szóval a kaktuszt nem izélni!
bár a kaktusz nem szarik össze mindent
A papagáj sem, ha megtanítod neki. Ugyanúgy értelmes lény, mint a kaktusz. Mindkettőnek van lelke.
Üdv: Én -
kretenallat
senior tag
nem arrol volt szo h letepi a fuled hanem h megcsipkedi... nekem meg ocsmnek volt egy egy papagajunk... ill ocsemnek meg van is. az enyem sajnos meghalt, az kek volt
az ocseme vmi balesetet szenvedhetett kiskoraban, a szarnya furan forrt ossze, az also csorkavaja 2 darabban nő, de mi igy is szeretjuk... asszem vagy 11 eves. neha magatol is kijon a kalitkajabol ha ugyhagyjuk de par perc utan visszamegy, ha kivesszuk az mas teszta... egyebkent neha jarkal az ember utan meg csipog es koveteli h foglalkozzanak vele (meg kellett tanulnunk ugyelve jarni nehogy turazaasa kozben ralepjunk ^^ )
szerintem vedd ki es tedd fel a valladra h szokjon egy kicsit, a masik h en par nelkul nem tartanam... inkabb legyen egy igazi papagaj tarsa es ne beszeljen. -
Bazsesz
őstag
Szia!
Szóval egy papagájjal ugyanúgy kell bánni, mint egy kaktusszal. (Najó, egy kicsit többször kell neki kaját adni, meg inni, de a nevelésmódja megegyezik.
)
Nagyon sokat kell vele beszélgetni. Ha a kaktuszhoz sokat beszélsz, akkor gyorsabban nő, ergó a papagáj is. Tutitipp. Kérdezd csak meg a tuningmeister Volkovyt!
Én -
_Volkovy_
nagyúr
Izé.Nem kéne valamit csinálni vele?
Például szavalj neki,mesélj vicceket,trombitálj,ilyesmi.
Amúgy szerintem könnyen lehet hogy a megvétel előtt érte szerencsétlent valami sokkhatás,és így reagálja le..
Nem jobb lett volna madárológustól venni,aki tudja hogy hogy kell az ilyen csöppségekkel bánni? -
Nimrod
addikt
Én azon tűnődöm, hogy hogyan vegyítsem az IT össze a természettel?

Pár kaktusz a gép mellé, indák a plafonról, gekkó a sarokba...
Azért elég durva, hogy mint olcsó tömegcikk árulnak egy érző élőlényt.
-
válasz
_Volkovy_
üzenetére
dehogynem lehet !
nagyon kedves kis állat. ha megszokja a gazdáját, aki sokat foglalkozik vele, eteti, itatja, hoz neki játékokat, beszél hozzá, stb...
szóval akkor, ha már összehaverkodtatok, nagyon barátságos kis állat.
szereti, ha símogatod, rászáll a fejedre, ráül az ujjadra, és ott csicsereg... átmászik a válladra, megcsípkedi a füled... bejárja veled az egész lakást.
szóval jobb mint egy kaktusz...
bár a kaktusz nem szarik össze mindent (egyszer már volt kaktuszom, de nem bírta a változékony éghajlatot...) -
_Volkovy_
nagyúr
A papagályban az a szép,hogy még simogatni se lehet.
Igaz a kaktuszt se,de az mégiscsak más.Például nem retten meg az ember,ha egész nap meg se szólal,el se fordítja a fejét,illetve nem csipeget a magokból
-
Tombi
őstag
raktam ki neki vizet+magokat de egyikből sem evett..meg se mozdul csak 1 helyben áll..még a fejét is lusta mozgatni (inkább nem akarja?:-/ )
remélem nem fog szomjan halni.
legalább mozdulna meg..tenne pár lépést és aztán jáccon leguánosdit.
nektek is ezt csinálta az elején? vmit rossul csinálok
-
iguana
őstag
off
1 ébként a ''papira'' a papst ventikre asszociáltam
on -
iguana
őstag
Igaza van Lauro-nak. Ha azt akarod, hogx beszéljen ne vegyél hozzá másikat.
Nekem egy nimfám van ( Kokó kb. 14 éves), és az elején nagyon sokat foglalkoztam vele. Így sok szót megtanult, hangokat utánoz, és igényli a közelségem. Sőt! Mivel nagyon sokat van kint, azt is megtanulta, hogy amikor pottyantania kellett visszament a helyére. -
Moyder
aktív tag
tényleg! mennyi mostanában egy papagáj?
-
tildy
nagyúr
A mi pityunk csoret be se lehet fogni. Raadasul ugy vettuk eszre az mp3 zeneket igencsak utalja.Kar hogy megnyilatkozasait szigoruan papagaj nyelven teszi.Egy kuma szot nem hallottunk meg tole.Bovebb infok:hugomnal.
Egyebkent a hullamos papagajok nehezebben, a nimfak konnyebben tanulnak meg ''beszelni''.
[Szerkesztve] -
Moyder
aktív tag
mikor kb 8 éves lehettem kaptam valami kis fehéret!
vígan meg is volt egyedül sokat foglalkoztam vele, aztán egyszer kaptam mellé mégegyet ami lány volt(az első az fiú)!! jól ki is jöttek egymással, mignem egyik reggel arra keltem hogy a lány lent fekszik a kalitka alján és véres a torka meg az egész kis papagáj, a fiúnak az egyész fehér fejecskéje vérvörös volt volt!!!!
Az eset után egy héttel véletlenül kiszállt a szobám ablakán mert anyám nem csukta be rendesen a kalitkát!!! -
b.bone
senior tag
egyszer nekem is volt egy.
de a macska erősebb volt
igaz nálam nem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tombi
őstag
auchan-ból van..de ez meg se mozdul..mikor cipeltem kalickástul akkor se..az első órában még remegett is..csak baja ne legyen. én adok neki időt, de megszorul a szivem ha igy látom

-
Petisz84
tag
Nekem is voltak papijaim, de soha nem szólalt meg egyik sem! Biztos nem beszélgettem velük eleget!
-
Lauro
tag
Abban az esetben ha beszélni akarod tanítani vagy azt akarod,hogy jobban kötődjön hozzád akkor ne vegyél párt mellé!Én is tartottam régebben ilyen papagájt és azt vettem észre,hogy egy párnak kevés egy szokványos kalitka.Sokat aprították egymást meg veszekedtek.Arra nagyon kicsi az esély,hogy egy kis szűk kalitkában szaporodni fognak(ez nem zebra pinty)!
Egyébként nagyon jó társaság tud lenni egy ilyen madár ha megtalálod vele a közös hangot!Az én édesapám nagyon ellene van a lakásban tartott állatoknak és még ő is megkedvelte.A lakásban nyugodtan ki lehetett engedni mindig visszament a kalitkába. -
_Volkovy_
nagyúr
Amúgy mit lehet foglalkozni egy papagállyal?
-
Moyder
aktív tag
törödj vele sokat hogy megszokjon,majd csak később vegyél mellé egy párt!
-
Tombi
őstag
szegényke, meg se mozdul. csak bámul bambán :-/
-
A zöld papagájjal cska az a baj, hogy terepszínű. Nálunk sokat repdeshetett a lakásban, és mindig elbújt a sok szobanövény mögé, sose vettük észre, hogy hol van...
És a veszte is ez lett, mert kirepült az udvarra, és nem találtuk meg többet....
a kék szín sokkal praktikusabb!
[Szerkesztve] -
Tombi
őstag
hullámos papagály zöld szinű him. akarok hozzá venni még1-et lányt vagy fiut???
amugy sokat foglalkoznék velük.
5let?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. (biztos túl sokat kapott belőlem
. azóta jól el van este is, aranyos mikor felhuzza magát a rudra...végülis 1szerübb mint repülni..lool