Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- daninet: Automatikusan fordított magyar feliratok AI segítségével
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
eloszo
kicsit off lesz a kerdesem, de talan ez a legjobb hely neki
bevezetes
van egy debian linux-om, azon fut muni es munin node is, minden mukodik, ahogyan annak kell
van emellett a gep mellett egy winxp is, amit szinten szeretnek monitorozni
van erre egy program, kimondottan erre a celra => Bovebben: [link]
ezt feltettem, tuzfalat kinyitottam, elinditottam service-kent
ami megy:
telnet-en keresztul bemegyek az xp-s gep 4949-es portjara, akkor bejon a munin-node, es mukodik mind a fetch, mind a config parancs (pl.: fetch df vagy config df), mindketto kimenete teljesen jonak tunik
ha a debian-os gepen, ahol a munin van, azt mondom, hogy
/usr/share/munin/munin-update --debug --nofork --stdout --host desktop1 --service df
akkor szinten jo a kimenet, irja, hogy a df update-elve lett x ertekkel, ahogyan azt kell
ami nem megy:
az rrd file-okkal nincs valami rendben, megpedig egesz pontosan az, hogy egyreszt nem frissulnek (nem valtozik a file datuma, vagy rrdtool-lal kiirataskor az utolso timestamp) ha kiiratom a tartalmukat (rrdtool fetch /var/lib/munin/desktop1/desktop1-df-_dev_0_-g.rrd AVERAGE), akkor kivetel nelkul minden sorban nan szerepel (mintha nem mukodne a munin-node az adott gepen)
nincsenek grafikonok
pontosabban neha van egy, amit legutoljara neztem a fentebbi modon munin-update-tel, viszont az is tokeletesen ures
a kerdes:
mi lehet az oka, hogy bar latszolag rendesen mukodik a winxp-s gepen a munin-node, megsem frissulnek az rrd, s nem keszulnek grafikonok?
segitsegeteket elore is koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest