Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Valamilyen kapcsolata van minden embernek Istennel, ezért ezt tekintsd a korábbi állításom pontosításának, és alapvetően a kapcsolat minőségén van a hangsúly. Akarom-e, hogy meghatározza az életem ez a kapcsolat, vagy csak mellékesen, időnként, a nekem tetsző módon van jelen az életemben.
Más vallásokról nem igazán akarnék sokat írni, mert nem vagyok erre hivatott. Csak azt tudom mondani, mint egy szerelmes ember, aki rátalált a szerelmére, hogy megtaláltam az igazit. Ezért nem keres magának tovább a szerelmes férfi a nők között még jobbat, még többet ígérőt, mert rátalált az igazira.
Persze ez a kép nem teljesen korrekt, mert tapasztalatból tudjuk, hogy az ember többször tud szerelmes lenni, és talán többször megtapasztalta már azt is, hogy akibe szerelmes volt korábban, arról később kiderült, hogy mégsem az igazi.
Az én példám csak arra válasz, hogy miért nem keresek tovább... És persze ez sem fedi le 100%-an, ami emögött a döntés mögött van.
Mert a hit, nem csupán az érzelmet érinti, hanem megtapasztalás is, ami az értelmet érinti, és döntés is, ami elkötelez.Ha Isten létezik, akkor bizonyosan nem fogja magát úgy kijelenteni, hogy az totálisan ellentmondjon más kijelentéseinek.
Tehát nem lehet egyszerre személytelen erő és személyes Isten. Nem lehet kegyelmes, cselekedeteket méricskélő. Nem mondhatja, hogy a jó cselekedeteid útján juthatsz Istenhez közel, és azt, hogy lehetetlen Istennek megfelelni a cselekedetek által.
Nem beszélhet arról, hogy minden természeti jelenségnek, tengernek, bölcsességnek van istene, és nem mondhatja mellette, hogy egy Isten van és az mindenható.
Nem teremthette az embert egyszerre rabszolgaságra és arra, hogy képviselje Istent a teremtett világban Isten képűségével...
Nem lehet így minden vallás egyszerre igaz.Azt látom, hogy az emberben van egy Isten hiány, amit be akar tölteni valamivel. És ezekben a módszerekben fel-felsejlik egy-egy alapigazság, de ha önmaga keresi a megoldást, akkor annyiféle lesz, ahányféle kultúra, népcsoport, végső soron ember létezik.
Az alkothat jó képet ebben a kavalkádban, aki Isten kijelentéseire támaszkodik. Hitem szerint ez a kijelentés a Biblia.
A Biblia számomra hiteles választ ad arra, hogy ki vagyok én, és hogy kicsoda az Isten. És hívő emberként a hitem megtapasztalásaimban is erősödik. Mert az Istennel való kapcsolat kétoldalú közösség, ahol Isten cselekvő személy. Formálja életem, tanít, vigasztal, utat mutat stb... Nem egy levegőben lógó valami, hanem tapasztalatok által erősödő hit. -
borg25
senior tag
A vallások se egyformák. Talán MageRG majd kiegészít.
A lényeg, hogy nem minden vallás hisz istenben, vagy hogy egy isten van.
A buddhizmusban pl nincs Isten. Ott a cél, pont ellentétes a nyugati kultúrával, hogy mi ugye az örök életet szeretnénk, míg ott a cél, kikerülni az újjászületés ciklusából, és a nirvánában feloldódni.
Hindu vallás több isten hívő, ez alatt milliós nagyságrendet kell érteni. Így mondjuk az se igaz, hogy hindu vallás, pontosabb, hogy hindu vallások.
Emlékeim szerint a taoizmusban sincs isten.Indián hiedelemvilágban, csak tippelek. Totemállatokat imádtak, mondjuk volt örök vadászmező, s talán istenük is volt?
Vallások közt van bizonyos fokú átjárás.
Kereszténység a zsidó vallásból származik. És a 2000 év alatt a kereszténység is sok ágra töredezett: kopp keresztény, református, katolikus stb.
Az iszlám a zsidó, keresztény alapokra építkezik. Elméletileg itt is azonos az Isten, csak más a neve. (Nekem ezzel a nézettel fenntartásaim vannak, de ez egyéni vélemény.) Itt pl a mohamedánok úgy tarják, hogy a mohamedánoknak és a zsidóknak Ábrahám a közös őse.Buddha hindu herceg volt, itt is megvan, hogy a buddhizmus, a hindu hiedelemvilágra épített.
Szóval a vallások nem tekintik azonosnak az isteneiket. Mindegyik a sajátját tartja igazinak, és egyse zárkózik el attól, hogy más vallásban hivőt (pogányt) megérintsen az Isten, vagy imádkozzon hozzá. Bár lehet hogy ebben tévedek, mert a zsidóknál mintha nem lehetne felvenni a vallást, zsidónak születni kell, míg a kereszténység bárki számára nyitott.
Nyugodtan állj racionálisan a valláshoz. Érdekes dolog pl kockázatelemzést végezni rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Medence topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gumi és felni topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 256SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T410 - i5-1GEN I 4GB I 250GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - éjfekete- HUN - MW123MG/A - 4 Ciklus 3 év gari
- Bomba áron dobozos Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest