Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noddy
senior tag
A cikkre térve én nem csak azt olvastam amit te kiszeretnél emelni, hanem az eredményeket, abban egyértelmű az amit korábban is kifejtettem.
A másik hivatkozást csak most néztem meg valóban, de úgy látom te se jutottál túl az absztrakton.
Idézet a cikkből, nagyon hasonló a másik cikkhez, vajon véletlenül?
"Thus, the surface of PLA2s forms a scaffold for adaptive modification that has been used to generate a diverse array of pharmacological effects through a process of neofunctionalization (the generation of new protein functions that were not the primary function of the ancestral protein)"
Ha elolvasnád a teljes cikket az eredményeket, akkor látnád, hogy ott nem új funkciók születtek... de nem baj, majd egyszer talán veszed a fáradtságot. Az egész cikk a funkciók diverzitásáról szól (mint korábban) és arról, hogy kerül egy egy szubfunkció előtérbe és ez által "új" funkció jön létre. Nem véletlen, hogy a neofunkcializációt mindig a szubfunkciókkal együtt használják... Szép megvezetés, de az evolúcióhívőkön kívül ez nem sokakat téveszt meg. Helyén kell kezelni a dolgokat, de megértem a kutatókat, hogy egy ilyen címmel, jobban tudják magukat reklámozni. Ez persze nem von le semmit a tudományos eredményeikből amik nagyszerűek, de jelenleg csak az evolúció farvizén tudnak sikeresen előrehaladni a tudományos életben.
Nekem az elismeréssel semmi bajom, te nem szeretsz utána járni a dolgoknak, vagy gondolkodni... amíg nem vagy képes nyitott szemmel járni a részemről is tárgytalan a dolog. De elég frusztráló mikor az emberek nem látják azt ami az orruk előtt van.A kresz-es példád jó lenne... de több sebből vérzik. Egyrészt azt kötelező figyelembe venni, nincs kibúvó. A vallási tanokat nem kötelező figyelembe venni. Másrészt pont a kresz az amit nagyon sokszor megszegnek kényelemből, szükségből. Tehát itt is igaz az, hogy van egy "tökéletes" rend és mégse tartják be. Eleve egy olyan példát hoztál amit szerinted be kellene tartani de mégis tudod te is hogy az emberek nem tartják be. De ez se a kresz hibája hanem az emberekeé. Kérlek ezt értsd meg és ezt mondom már mióta, hogy ez a gond a Bibliával is, hiba olyan mint a kresz, hiába tökéletes, hogy az életedben ne karambolozz, az emberek nem foglalkoznak vele, vagy csak bizonyos részével és karamboloznak, ugyan úgy mint az autópályán.
Amiket a lekezelésről írtam azt amiatt füztem a veled való beszélgetésbe, mert te is sztereotípiák mentén társalogsz, amit nagyon sokszor észreveszek. A beszélgető partnerek nem is veszik a fáradságot, hogy megismerjék a másik gondolkozását, érveit, világképét, hanem a felsorolt sztereotípiákat vágják a másik fejéhez. Te is ezeket tetted, nem mindet, de használtál belőle. És szerintem ha valakinek aki vallásos azt mondod (tudom hogy nem mondtál ilyet), hogy a vallásosság hülyeség az igen is lekezelő, hiszen ezzel őt nevezed hülyének, hiszen vallásos. A személyt és amit a személy képvisel nem tudod külön választani. Mintha azt mondanád, hogy a magyarok féllábúak, ezzel minden magyarról véleményt mondasz. És azt nem tudod bemagyarázni, hogy valakit hülyének nevezni az nem sértő...
"Szerintem? Akkor ez meg már az én személyes értelmezésem, nem? Az "igazi" keresztény elhiszi a bibliai történetet,"
Itt elmentél egy olyan irányba ami sehogy se kapcsolódik az én válaszomhoz. Te definiálod az igaz keresztyént, holott nem erről volt szó. Pont erre hívtam fel a figyelmedet, hogy nem az számít, hogy te, én vagy bárki más mit mond, hanem az amit a Biblia. Ha a Biblia azt mondja, hogy szeresd felebarátodat, akkor a Biblia ezt mondja. Az hogy erről te, én vagy bárki más mit gondol, hogy próbál ez alól kibújni már más kérdés. De a Bibliát vádolni, ami a keresztyénség alapja, hogy jaj az emberek ölik egymást milyen rossz, itt látszik a feltevésed abszurditása és annak meg nem értése, hogy az ember a hibás és nem a Biblia."De épp, hogy ugyanaz, mert attól függetlenül, hogy egy random karaktersor magyarul nem értelmezhető, még tartalmaz információt. És pont ez a lényeg, hogy nem tudod megkülönböztetni, hogy értelmes elme hozta-e létre." Értelmes információt értelmes elme hoz létre, és azt meg tudom állapítani, hogy értelmes-e, kipróbálom több féle értelmezési algoritmussal és ha találok egyezést akkor értelmes. Pont ezért tartják a DNS kódsort értelmesnek. És szembe megy az állításoddal miszerint az random és értelmetlen lenne. Igen mindenféle kódsor hordoz információt, de értelmes információt csak értelem által létrehozott képes. És ez a csodálatos, hogy épp a DNS hordoz értelmes információt, egy egész élőlény felépítését, működését.
"Lehet, hogy figyelmetlenül olvastam, erre hol láttál utalást?"
Olvasd el mégegyszer, az egész cikk erről szól De hogy kicsit nyitogassam a szemed: eredet probléma.Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
kymco
veterán
Ez annyira nevetségesen gyenge érv, hogy bármire rá lehetne húzni.. Szerintem meg nem. Az ember felelősségét nem az eszköz határozza meg. Az eszköz, amit felhasznál céljaira eszköz csupán... a motiváció sokkal lényegesebb, de az nem az eszközében keresendő....
Sokan a Bibliát eszközként használják és használták fel céljaik elérésére... Mások egy szál virággal teszik ugyanezt vagy egy verssel...És szomorú, mikor valaki egybemossa Hitler művét a Bibliával... de arra jó példa, hogy a Mein Kampf is szolgálhat jó célt pld egy történelem órán, hogy megértsük, hogy mik vezettek az emberiség egyik legnagyobb tragédiájához...
Én személy szerint azt tapasztalom, hogy a Biblia lehet eszköz is, és lehet az ember a Biblia eszköze. A kettő néha nagyon nehezen különböztethető meg.
Ha a Biblia eszköz, akkor a szándék bármilyen jó is, az eredmény tragikus lesz.... Ha az ember lesz a Biblia eszköze, akkor abból érték születik...
www.refujvaros.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest