Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyapo11

őstag

válasz ph_5.5 #9416 üzenetére

Ezt az elvillogja a ttl-t témát csak azért említettem, hogy van fejlettebb kisvaku vezérlés is, ezek szerint jó régóta, de nem látom ezt elérhetőnek, ahogy írod is elment a vakuvezérlés a rádiós irányba. Ami jó egyébként, nekem is van egyszerű középérintkezős is meg ttl is, de ha előkapok egy olyan gépet, amin nincs saru, nincs vaku aljzat de van kisvakuja, és a vaku ereje nem állítható csak talán korrekció van -2 blendéig de ez se biztos, akkor marad a slave vakuk használata.

Ez az IR szűrő nem más mint egy kitakarás

Ez jó, 8 ezerért. :) Valamelyik nap játszottam vakukkal, és slave a plafon felé master a szőnyeg felé fordítva 30 centivel a talaj fölött 1/128-ad fényerővel simán elvillantotta a slave vakut. Szóval hihető, hogy ha oldalra ki tud jönni a fény akkor a tárgyon már kevés lesz de a vakut működteti. Főleg ha a kisvaku teljes erővel fog villanni, mert a mérő villantásnál a gép nem fog fényt látni és föltekeri a vakut maxra.

- veszel egy olcsó rádiós adót- vevőt a saját vázad típusához hazsnáltan
    - veszel egy rendszervakut aminek a sima villanása elvillantja majd a tárgyfotódhoz használt vakut

Canon, Nikon, Olympus/Panasonic, Pentax, Sony ezekre kb. nem gond, de mi van pl. a Samsunggal? 10 éves gép, néha még fölbukkan egy-egy eladó, de ahhoz nem elég, hogy pl. a Godox ehhez is gyártson vakut. Vagy az említett 4 érintkezős Sonykkal. Ritkán még látok eladó vakut ilyen papuccsal, kábelt is láttam mostanában hozzá.
    Nekem az első aps-c gépem egy Samsung, és szeretem, kicsi, könnyű, a kis vakujával ttl, középérintkezős saru, 16-50, 50-200 mm-es obi. Lehet kapni hozzá mindenféle obihoz adaptert, van hozzá dummy akku.
    Talán már láttam hirdetésben Samsunghoz ttl vakut, de mint a fehér holló, és ha megmakkan szinte reménytelen a pótlás. Ellenben egyszerű manuális középérintkezős vaku bármikor kevés pénzért van, a slave vakukat be kell állítani manuálisan és kész vagyunk. Ha kis tárgyakat fotózok, akkor lehetne kábellel az egyik vakut és csak a másik lenne slave. De ha egy szobában/kisebb teremben akarok világítani, akkor leteszem a két slave-et állványra, és szabadon mászkálhatok, ez azért nagyobb szabadság.
    De az is igaz, hogy ha már úgyse ttl, akkor egy rádiós adó meg két vevő, és a legtöbb géppel aminek van középérintkezője működik bármilyen szintén középérintkezős vakuval. Csak managelni kell az elemeket/akkukat. Főleg az A23 vagy mifene elem bosszantó, a 12 V-os az adóban.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés