- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
-
bitfarkas
őstag
Na Te se vagy kőművész, láttál te már építkezésen nylonharisnyával szűrögetni? Ha már gyaorlati tanácsokat adunk: a meszet egészen kis vízzel kell kezdeni keverni, előbb sűrű tejfölszerüre, azután hígítani és homok bele. a cement a végén, ha nagyon lassan dolgozik vödrönként nehogy megkössön, mire a végit felhasználná. :))
Egyébként (túlnyomórészt) nem kőművesek vannak itt (engem is beleértve), hanem Mekk-mesterek.;]
[Szerkesztve] -
Ye_Nő
tag
Hátha ennek is hasznát veszed :)
[L]http://ye_no.levantartoztatva.hu/sub[/L]
[Update] Kollégám figyelmezetett, hogy hibáztam, ezért már nem oda mutat a link. De ügyesek úgyis megtalálják. :) -
Bari
Modder
-
-
bitfarkas
őstag
-
g@bo
nagyúr
gondolom külső... belsőtéri.... de nem egy ördöngősség.
a homokot szitáld át. mert a kis kavics tényleg bosszantó ha simitassz, a meszet előtte duplaannyi vizben keverd el és egy hétig ( vagy ameddig ) hagy állni hogy folyósabb mésztej legyen ( ne olyan zsákos massziv tömb ) azzal könnyebb dolgozni.
de az azányokat szerintem szemre belövöd, kb középszürke massza, a homokot addig adagolod amíg a kanállal kényelmesen kenheted ( ne legyen túl híg ), hogy ''zsíros'' legyen a matéria ahhoz meg adagold a meszet... :D
szemüveget meg vegyél fel ha vakolsz...
[Szerkesztve] -
Bari
Modder
Köszi mindenkinek a gyors hozzászólást
Sajna nincs a közelemben köműves emberke :(
A padlástér már szigetelve, és gipszkartonozva van, már jóideje fütünk, az átlaghömérséklert ugy 20°c fölött lehet, legtöbbször szellőztetni kell hogy ne legyen melegünk.
Belső vakolás lenne, csak elválasztó falak, normál vakolat finom rostált homokból. Nem elösször csinálok ilyet csak a receptjét elkutyultam valahova és most meg nemtalálom a könyvet amiből annak idején kinéztem, kb 10 éve foglalkoztam ilyesmivel utoljára.
Ha gondolod ird le mindegyikat aztán majd kitalálom melyik lenne az ideálissabb.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
szóval nézem ezt a kis könyvecskét, hát van benne sok recept, gondolom a belső vakolóhabarcsok közül kell neked valamelyik...
van öt féle, több cél szerint...
válassz: :)
1.Alapvakolathoz ; simítóréteg készítésére bármely belső alapvakolathoz (gipsszel/mésszel)
2.Mennyezet, nagy páratartalmú helységekehez ; betonfelületek, keményebb kőfelületekhez(gipsszel/mésszel)
3. gipszrabic munkához.
[Szerkesztve] -
Lauro
tag
Szerintem a vakoláshoz a legjobb ha mondjuk egy lapát homokhoz raksz negyed lapát cementet és annyi meszetet ,hogy elég sűrű legyen a massza ahhoz ,hogy a falon maradjon!A homok legyen teljesen tiszta ne legyen benne semmilyen törmelék,mert nem tudod majd rendesen elsímítani.Az egész padlásteret le akarod vakolni?Én nem tudom nálatok milyen az idő,de ha fagypont közeli vagy fagy ott ahol vakolni akarsz akkor inkább napold el!Sok sikert!
-
g@bo
nagyúr
kérdezz meg egy kőmüvest...
amugy 1 kanál mész 2 kanál homok 1 kanál cement.
kb a szinéről felismered, ha sok a cement rideg lesz töredezik és hamar megreped, ugyanez az effekt ha kevés a mész. -
Bari
Modder
Sziasztok
Padlástér beépités közben eljutottam odáig, hogy a falakat vakolni kéne és nemtudom a keverési arányát a mésznek cementenk homoknak. Megköszönném ha ezt megosztaná velem valaki, régebben mikor a telkünkön csináltunk hasonló dolgot, akkor valami könyvből néztem ki de most hiába kerestem nemtalálom. Eleinte gondolkodtam a zsákos vakolatanyagokon is, de iszonyat drágák a hagyományos anyagokhoz képest :O .
Előre is köszi a segitséget.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest