- Asszociációs játék. :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sith7
félisten
Fatányéros ebédre
Így utólag már bánom, hogy követtem az útmutatót, és kékre festettem a repülőket is, de most már mindegy.
-
sith7
félisten
Tigris télen
[ Szerkesztve ]
-
sith7
félisten
Egy kis dió, meg ráma
Kicsit zsúfolt lett, de nekem tetszik
-
sith7
félisten
Ha vizet szeretnék hajó alá, akkor milyen lehetőségek vannak ?
A gyári művíz elég kevés, és drága; a műgyanta állítólag veszélyes mert magas hő keletkezik ...Ti mivel oldottátok meg ?
-
sith7
félisten
válasz aradebil2 #1699 üzenetére
Köszönöm
Az a vízbázisú Revell lesz az akril
Lehet nem jól fogalmaztam, szóval eddig ehhez hasonlóval [link] próbálkoztam, mert hogy ez is jó, meg ebből sokféle szín van itthon, lásd feljebb Csillagromboló
Most azzal festek, amit a makettekhez mellékelnek [link]
Erre a wash - ra gondoltál ? [link]
[ Szerkesztve ]
-
sith7
félisten
Próbálgatás folytatódik
Van egy konténer szállító hajó makett is, most festem a konténereket, de nem akrillal, mint eddig, hanem vízbázisú Rewell - lel, amit a makettek mellé adtak.
Ez három vékony réteg.Kell még rá réteg szerintetek ?
-
sith7
félisten
Próbálkozom festéssel, maszkolással, sérülésekkel, rozsdával, és még mindig ecsettel, akril festékkel.
/airbrush - ról lebeszéltek, max festékszóró spray lesz/Harcjármű nyári álcafestést próbáltam, sérülésekkel, de még nem a tankon, hanem egy Csillagrombolón.
Amit látok, hogy sokkal vékonyabban, kevesebb festékkel , több rétegben kellene festeni, csak ha nagyon felhigítottam, nem fogott be szinte semmit.
A maszkolás se lett az igazi, pedig a maszkoló szalagot lenyomkodtam fogpiszkálóval is, talán az űrhajó egyenetlen felülete lehetett a hiba egyik oka.
De azért, hogy jót is mondjak, szerintem ez már jobb lett, mint az első makett :-)Romok
[ Szerkesztve ]
-
sith7
félisten
válasz anubys1984 #1681 üzenetére
Hát, ami maketteket én néztem, ha nem is sokkal, de mindig olcsóbb volt a modellfutár
-
sith7
félisten
válasz anubys1984 #1676 üzenetére
-
sith7
félisten
Köszi a válaszokat
Ja, hogy még kompresszor is kell ....Igen, azt látom, videókon, hogy a festés, és a fújás az teljesen más végeredményt ad.
Időközben elkészült a 2. makett, erről inkább nem teszek fel képet ...
A tanulság, a ragasztó nagyon marja, roncsolja a műanyagot, kívülre még pöttyinteni sem lehet, mert megöli a műanyagot.
Egy kérdés:
Pár oldalt visszaolvasva látom volt jó/rossz a Rewell makett eszmecsere, én nem tudom, nekem csak Rewell makettjeim vannak /ilyeneket kaptam /
Szóval az normális egy makett ragasztásánál, hogy ha pl.: van apa - anya csatlakozás, akkor azt meg kell faragni/vágni, hogy össze lehessen rakni ?
-
sith7
félisten
-
sith7
félisten
Sziasztok
Elkészült az első makett. Olyan is lett, mint, amilyennek az elsőnek lenni kell
Karácsonyi ajándék volt. (az egyik)
Nekem nagyon tetszik, örülök, hogy meg tudtam csinálni.
Lakkozni nem tudom, mert egyelőre nincs mivel.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...