Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Elég egyszerű eszközöket használok ilyesmire: amikor ecsetelek és kisebb mennyiséget kell keverni, akkor a felkeverés után a keverőbottal csepegtetem a festéket. Egy másikkal pedig a hígítót. És itt jön elő az a sokak számára talán furcsa kijelentés, amit előbb tettem, miszerint ahány festék, annyiféle hígítási arány. A különféle festékek nem ugyanúgy cseppennek! Még márkán belül sem! Keverőbotnak használhatsz akár öntőkeretet is, mint én. Ezzel csak az a probléma, hogy nem biztos, hogy maradvány nélkül el tudod távolítani róla a festéket. Ezért célszerű minden színhez külön keverőbotot használni. Persze ha üveg keverőbotot használsz, akkor nincs ilyen probléma.
A másik módszer inkább nagyobb mennyiségekhet használható. Kell hozzá egy megfelelő méretű fecskendő. Felszívod először a hígítót, aztán a festéket. A sorrend fontos, nem előnyös a hígító szennyezése. Utána felszívsz egy kevés levegöt, befogod a fecskendő csövét és összerázod az egészet. Levegő nélkül rázhatod napestig, csak a csuklód fog fájni. A mixtúrát belenyomod a festőedénybe, vagy a pisztoly tartályába, és hajrá! Ha ecsetelsz, akkor 5-6 percenként nem árt egy újabb csepp hígítóval megkínálni a cuccot, ugyanis párolog.
Harmadik módszer: szemcseppentő. Mármint a gumival lezárt nyitott üveg csövecske. Esetleg pipetta meg hasonlók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- macOS PC-re
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- LEGO klub
- Politika
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest