- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
Hát ott még nem tartok.
Én eddig mindig úgy csináltam, hogy festés után matrica azt csók. Úgy voltam vele, hogy a tankokat se lakkozták le, meg a repülőket se, tehát az az élethű ha csak festék és kész. Itt egy Fiat G55 álőben, ez sincs lakkozva:
Persze használtam ilyen matricafeszítőt is, Gunze. Meg gondosan körbevágtam a matricát, ha kellett, nem lettek csúnyák a matricák.
Ha jó minőségű a matrica akkor szerintem nem kell alá fényes lakk, most nem azért, de említettem a talán egyetlen makettem ami félresikerült a JU-88, na azt ecsettel lakkoztam és fullra sikerült elrontanom, mai szemmel biztosan azért mert ecsettel nem lakkozunk, illetve túl vastagon hordtam fel, így hetekig tartott míg megszáradt és beleragadt a por
Szóval azóta félek a lakkoktól, igaz a Macchinál muszáj volt, kellemes meglepetés volt hogy sikerült nem elrontani, sőt egész jó lett.
Ami még aggaszt ebben hogy ha mindent úgy csinálunk ahogy kell, szóval alapozunk, lefestjuk, utána ráfesjük a terepszínt, utána fényes lakk, utána matrica, utána félfényes/matt lakk. Szóval az sok réteg, nem-e tömíti el a panelvonalakat?? Tehát én kihagyom az alapozást és a fényes lakkot.
Bár most meghozta a kedvem a lakkozáshoz a Macchi, szerintem leporolom az öreg Tamiya 1/48 Lancestert, és le fogom lakkozni, hogy szép legyen, kb ezt várom: [link]
A Tamiya matricáit dicséri hogy kb 18-19 éve raktam fel őket simán félfényes festékre és nem potyogtak le, vagy pöndörödtek fel, pedig párszor lemostam szivaccsal a nagy porfogót, de szerintem érdemes lesz lelakkozni, hogy maradjanak is a következő 20-30 évre
Tök jó makett egyébként a Tamiya 1/48 Lancester, egy mestermű makett, öröm elkészíteni, ajánlom. Bár egy kicsit régi, talán régen kiemelkedőnek számított, ma már annyira nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest