Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Nem igazán tudom,hogy jó helyre írok-e, de talán itt elég járatos ember van ahhoz, hogy valaki útba tudjon igazítani.
Kicsi gyerek koromban kaptam apámtól egy repülőgép modell/makett (nem igazán tudom mi a helyes megnevezés) készletet, amit együtt kezdtünk el összerakni.
Az érdekessége az volt a dolognak,hogy a kipattintós műanyag elemeket össze ragasztgatós készletekkel szemben ez teljes egészében fából volt, illetve a fa tartószerkezetet selyempapír szerű anyaggal kellett (volna) beburkolni. A fa elemeket saját kezűleg kellett kivágni, és összeragasztani.És nagyjából ennyi az, amire emlékszem.
Már egy jó ideje foglalkoztat a gondolat,hogy a nosztalgikus hangulat megélése céljából neki esnék egy hasonló projektnek, de egyszerűen hiába keresgélek a neten, még hasonlót sem találok.
Van esetleg ötlete valakinek, hogy merrefelé lenne érdemes keresgélni? Esetleg tudtok ajánlani Budapesten olyan készlettel rendelkező boltot, ahová érdemes benézni?Előre is köszönöm a segítséget!
-
NEXT LP
tag
Sziasztok!
Tudnátok javasolni egy abszólút kezdőnek olyan "aerobatic" típusú (de legalábbis nem katonai) repülőgép modell készleteket, amik előfestettek és 1:48-as arányúak?
Létezik ilyen egyáltalán vagy csak olyan készletek vannak, amik egyből beledobnak a mélyvízbe? -
pikszel
addikt
válasz
#65675776 #1141 üzenetére
Lehet, hogy fura, de engem pont az ilyen dolgok mozgatnak makketezés közben. Szeretem, ha van kihívás, azaz engem fáraszt, ha túl egyszerű és pontos egy makett.
Itt a jó idő, nyilván most van szabadidőm, így hozzáláttam egy X-szárnyúhoz (Revell, 1:112), amit a fiam kapott, de őt egyelőre nem igazán érdekli a dolog. Az orr alakhibás, így faragni kell, az összes forgástest kuka, és jópár hiányzó részlet vár megvalósításra. Jó lesz ez -
törölt tag
Komolyan, zseniális készlet ez az Academy 72-es Hellcat. Korábban már írtam, hogy semmi sem illeszkedett rajta. Hogy teljes legyen a kör, most ehhez csatlakozott a kabintető is. Nem lehet hátrahúzott helyzetben felrakni.
-
Djuree
félisten
Miskolcon van makett bolt? Festekek kellenenek meg ecsetek.
-
AKG
tag
Üdv mindenkinek!
Tudom nem illik hirdetni a fórumban,de lenne pár felesleges makettem.
Jó részük ingyen elvihető lenne.
Ha esetleg valamelyikőtöket érdekelné,jelezze privátban.Köszönöm!
-
Alg
veterán
Megnéztem az árát, először mindom oké 9 euró nem a világ vége, aztán megnéztem a többi méretet is
ebayen láttam 12-est is potom 700 dollárért
Bár makettezéshez nem nagyon kell 2-esnél nagyobb...
-
TromF
tag
válasz
#65675776 #1130 üzenetére
Koszi a valaszokat.
"Rendes" makettezos (Tamiya, Hubrol, Revell) ecsetjeim vannak,igyekszem is megfeleloen banni veluk. A Tamiya bambusznyelu ecsetjeit en is szeretem, de mar kezdenek meghalni.
Winsor&Newton Kolinsky s7-re fenem a fogam, de az mar tenyleg rohadt draga, gondoltam helyette jo lenne par "eldobhatos", eleg sok kinai kijonne az arabol -
Alg
veterán
Próbálkoztam velük, de nem jött igazán be. Főleg azzal volt baj hogy túl kemény és/vagy hullik a szőre. Talán 3 csomagból 1 volt ami elfogadható minőségű. Én inkább rászánnám azt a párezer ft-ot a rendes ecsetre akár a makettes márkáktól akár Művészellátóból (inkább az utóbbi, ott ha megmondod mire kell még segíteni is tudnak a választásban)
-
TromF
tag
Hali.
Valakinek van tapasztalata az olcsó ebayes ecsetekkel kapcsolatban, van ajánlott vétel?
10 euro alatt vannak 000-7 közötti készletek, többféle szőrböl.
Többnyire zománccal festek, úgyhogy hígítót bírnia kell. -
TPimi
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a gyors és hasznos választ
Tervben van egy festékszóró és egy kompresszor beszerzése , de sajnos ez még odébb lesz. Addig muszáj lesz a spray-t gyakorolni. -
vlevi
nagyúr
-
TPimi
csendes tag
válasz
#65675776 #1084 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ahogy utána néztem még a Beemax (Audi Quattro S1), valamint a Belkits (Opel Manta 400) termékeit találtam. Ezek nem tudom mennyire jó márkák, de ahogy utánanéztem jókat írtak róluk.
Kinéztem még pár autós makettet, amik tetszenek, és próbáltam utána járni hogy mik ezekkel kapcsolatban a vélemények és nagyon kíváncsi lennék a Ti tapasztalataitokra is (Tamiya, Fuji, Revell). Gondolom nem csak a gyártó, hanem az adott típust gyártó szerszám kora is befolyásolhatja a minőségét.
Még egy utolsó kérdésem lenne hogy a Tamiya akril festékeit ajánljátok? -
Remus389
veterán
válasz
Lac-coo #1121 üzenetére
Igen ezt már láttam, ez is királyság! De a Whippet az igazi királyság!
Bevallom, én 34 éves vagyok, és kábé szerintem 12 éves koromban kezdtem, hát olyan lagymatag módon, csinálgattam. Azt mondom hogy az átlagtól talán picit jobb makettező lettem, jó a kézügyességem és festeni is szépen tudok. Visszakeresve a Macchi makettemre, kb az a szint, amit tudok. Szerk.: [link], igaz ez még félkész
De az a Whippet! Olyat szerintem nem tudnék! (meg persze ez a Királytigrist se)
De azt is belátom hogy emberek vagyunk, különböző tehetségi szintekkel, úgy tűnik neked ehhez tehetséged van. Nekem ezzel semmi problémám, rengeteg olyat makettet láttam, akár előben, akár fotón, amit én nem tudnék reprodukálni. Ha akarod megveszem a Whippetet, nagyon tetszik.
-
Remus389
veterán
válasz
Lac-coo #1089 üzenetére
Tényleg nagy királyság ez a Whippet, nem is gondoltam volna hogy tetszeni fog egy első WH-s tank nekem.
Mennyiért adod el?
Tudom, csináljak magamnak
Olyan stúdiófelvételnek tűnik, olyan profinak hat a fotó is, ezért nehéz elhinni hogy ezt te csináltad, és nem a gyártó reklámfotója.
Profi vagy!
Ilyen felvételek jöhetnek még.
Ez a Whippet meg megérdemelne egy csinos kis diorámát.
-
solena
tag
válasz
Bluebess72 #1110 üzenetére
Ha megengedsz egy javaslatot: festést előtt letakarítod (tisztítókendő teljesen jó erre a célra), és utána (nem púderezett) gumikesztyűben fogod meg a gépet (az összerakást csinálja gumikesztyűben az, akinek három anyja van
). Ha meg ráállsz az airbrushra, akkor meg nem fogdosod, hanem állványra teszed
-
Bluebess72
csendes tag
-
vlevi
nagyúr
válasz
#65675776 #1103 üzenetére
Modelmaster chromesilver. Na, az igen. Már csak egy kevés ragacsos trutyi van még belőle, de még mindig használom, azt amit nem tudom mikor, de biztos nem az elmúlt 15 évben, hanem korábban vettem. Lehet, 20-25???
Revell festék meg eléggé változó. Emiatt, hiába ott vannak, nem merem használni. Pedig pl a 34-es pirossal egy ducatit lefújtam, az jó volt, és az a festék meg megvan, mai napig használható. Vagy a Humbrol 222 metál kék. Szintén jó festék. Ezt sem ma vettem.
De volt olyan szín, ami nem működött, asszem valamelyik szürke, amivel magyar mig29-t akartam festeni, olyan volt, mintha kréta port szórnék a makettek. A másik meg 2-3 használat utan be bőrösödik, lehet kidobni.ami meg megvan, azt használhatók, de gyakori, dobom a kukába.
Marad az akril Tamiya, Gunze, és az AK Real Color. Ezek ráadásul követhetők is egymással. -
solena
tag
válasz
Lac-coo #1104 üzenetére
Cunci
A Bandai az Bandai^^ Bár ne vedd zokon, de a Birodalomnál ilyen koszos AT-ST-ért már főbelövés járt
Ja, zuram küldi mutogatóba (under construction bőven, és ha el meri cseszni a festését, akkor nagyon durván kikap
):
(A képminőségért szkúzi, Lumia530)(#1106): köszi az infót, így nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés
-
törölt tag
válasz
Bluebess72 #1102 üzenetére
Kérdés milyen méretű felületet festesz. Kisebb felületekhez, pontszerű dolgokhoz nem. Nagyobb felületeknél már érdekesebb a kérdés. Elméletileg ezek pisztolyhoz készre hígított festékek, szóval nem kellene. Persze ecsetes festésnek is van egy technikája, ami miatt esetleg szükséges lehet a hígítás. Itt is jön az alapszabály: ki kell próbálni valamin, amit nem sajnálsz.
-
solena
tag
válasz
#65675776 #1103 üzenetére
Miskolc itt van a nyakunkon, jövőhét hétvége, ráadásul a dreamkitnél már lehet úgy is kérni a rendelést, hogy miskolci átvétel. Ilyenkor a webes rendelésen kívül csak maketteket szoktak hozni, kiegészítőt olyankor nem kapni náluk. (tényleg, össze kéne szedni, milyen festékre van szükség, és lerendelniXD)
Köszi az infót az IPÁról, megnézem még, hátha lehet errefelé is kapni (nem túl bizalomgerjesztő a webshopnál a "csak személyes átvételre!" kitétel)
Revell: ez jó szöveg, megjegyzem
És nagyon igaz. Van itthon egy-két tégely revell, bár inkább a lakkot használom, ha rámjön az ötperc, és fával akarok szórakozni (nem makettezés, inkább "egyéb, kézműves jellegű tevékenység"). Másra nemigazán jó. Bár a revell színkeverési sémái is megérnek egy misét
-
törölt tag
Majd mindenképpen kipróbálom. Nem tudom lesz-e Miskolcon, meg egyáltalán akarok-e addig várni vele...
IPA-val sokat nem lehet játszani. De eme országban nem is igazán könnyű beszerezni sem. Nekem VMD 89L van itthon, ezzel eddig semmi problémám nem akadt. (USA-ben meg bemész a kedvenc boltodba, és akár 2 gallonos ballonban is vehetsz belőle, anélkül, hogy bárki bármit kérdezne.)
Az ár egy érdekes dolog. Mára ez kb kiegyenlítődött. Szinte minden 10-15 ml közötti festéket 800 HUF-os áron vesztegetnek. Régen a Tamiya is azért volt úgymond drága, mert az akkoriban még csak 23 ml-es kiszerelésben létezett. Mára ugye abból is leginkább a mini, azaz 10 ml-es kiszerelést kapni szinte kizárólag.
vlevinek is: Humbrol egyetlen problémája tényleg a leülepedő pigment. Ez annyira nem is lenne baj igazából, ecsetelésnél nem számít, úgyis felkeveri az ember minden bemártásnál (mert ugye közvetlenül tégelyből nem festünk). Az igazi szívás fújni. Ugyanis a pisztolyban is leülepszik, ráadásul gyorsabban, mint keverőtálban. Szóval időnként fel kell kutymálni. Kellemetlen tud lenni, mert némi színvarianciát is okozhat ha nem figyel az ember. Ezen egyébként sokat javítottak vagy 20 éve, amikor megjelent a Super Enamel-jük. De azért messze nem volt olyan, mint egy jó enamel, mint pl a Modell Master. (Utóbbiból a Chrome Silver egy örök klasszikus, párját ritkítóan kitűnő fémfesték.)
A Revell enamel és email festékek egyébként jó minőségűek, csak nem valóak makettezésre.
-
Bluebess72
csendes tag
Baaaaazzeeeee....
Ez igaz egy lelkendezős poszt lesz. Ami eddig volt... Alapozó nélkül, Lidl hobby akrill festék gányolás. Ami most kezdődött... Tamiya ragasztó, Plasto, Valejjo spray alapozó, Mig akrill festék... Zongorázni lehet a különbséget! Azt hiszem készül az első makett, amit talán meg merek mutatni hozzá értőknek is. Bódottá van... :-)
És hogy kérdezzek is. Mig akrill-t kell még hígítotani? Esethez.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politikai mémek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Google Pixel topik
- Milyen autót vegyek?
- Mobil flották
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest