Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
anglergab #78668 üzenetére
- Packet capture kell a jó és a rossz esetről,
meglesz, a jó esetről már van is. A rosszra még várni kjell, hogy újra a kezemben legyen a másik teló.
- Az link-local IPv6 cím, a UPC nem tud róla
Ok, sajnos én nem értek az IPv6-hoz (még).
Biztos ami biztos leírom azt az IPv6 címet amit a jól működő telefonon látok: fe80::3aa4:edff:fe71:421b
Tehát akkor ez lokál?- Önhatalmúlag nem cseréli le, valamikor/valamiért lecserélte egy app vagy a felhasználó
Az ő telefonján korábban én nem értem hozzá a hálózati beállításokhoz. Xiaomi telefon.
SZERK:
illetve pingelni az szerver IP-t mindkét telefonról
mármint a nem betöltődő képhez tartozó Url-nek az FQDN részét, illetve az ahhoz tartozó IP-t?
A képeket a Cloudflare cacheli...
-
joysefke
veterán
válasz
Watercolour #78666 üzenetére
Röviden összefoglalva: a UPC szar, nem az IPv6. A UPC-nél tapasztalható "IPv6 problémák" túlnyomó többségéről a UPC tehet, mert szar döntéseket hoztak és szar hardvereket használnak.
Ok, de ez rajtam nem segít. Számomra a UPCs IPv6-tal csak a szopás van.
Amikor tegnap vagy tegnapelőtt "visszaraktak" IPv4-re, akkor mintegy varázsütésre elkedte a mobil Appom a telefonomon betöltögetni az eddig számára elérhetetlen Cloudflares képeket. Mégpedig gyorsan, reszponzívan.
Ma kipróbáltam a barátnőm telefonját, de azon még úgy viselkedik az app, mint az én telefonommal az IPv6->4 váltás előtt.
Ezért gyanítom, hogy az Ő telefonja valahogyan jobban ragaszkodik az IPv6-hoz, mint az enyém.
Az hogy a probléma kinek a sara, az nekem tök mindegy, amíg nálam csak UPC van, illetve az ország harmada a UPC-vel szerződött.
-
joysefke
veterán
válasz
anglergab #78618 üzenetére
UPC-s vagy?
Nekem volt az IPv6-> 4 visszaállítás, ami megoldotta a telefonomon az Appom képbetöltési problémáit. Időközben kipróbáltam barátnőm telefonját is, neki Redmi Note 5 Pro van (jóval frissebb mint az egyém) de nála a probléma megmaradt.
Mindkettő telefon egyszerre van a 2.4GHz UPC-s WiFimen, az egyikkel működnek az appomon a Cloudflare-es képek, a másikkal nem.
Ez hogy lehet?
_____
-Miért van az, hogy a telefonon a WiFi hálózat részleteit megtekintve ugyanúgy látszódik az IPv4 mellett egy IPV6-os cím is?
-Érdekességképpen a két telefon nem ugyanazokat a DNS szervereket használja by default:
enyém: 8.8.8.8, 8.8.4.4 másik: 1x UPC IPV4, 8.8.8.8. Hogy jön a G ahhoz, hogy önhatalmúlag lecserélje a DNS beállítást ??!!!!-Nem lehet az Androidos telefonon teljes mértékben kikapcsolni az IPv6 stacket (IPv6 cím se legyen, semmi).
____
Packet capture dolgot még nem csináltam meg...
-
joysefke
veterán
-
joysefke
veterán
válasz
joysefke #78593 üzenetére
Itt az aktuális
ipconfig /all
kimenet (így most érezhetően jobb és dolgok amik eddig WiFi-ről nem voltak elérhetőek, működnek):Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : KandurPC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : homeEthernet adapter Ethernet:
Connection-specific DNS Suffix . : home
Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30)
Physical Address. . . . . . . . . : 00-25-22-D6-B8-30
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::6451:3a3e:d130:e8e3%3(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.171(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 2019. j£lius 19., p‚ntek 10:00:32
Lease Expires . . . . . . . . . . : 2019. j£lius 19., p‚ntek 12:00:29
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 50341154
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-23-22-CE-8C-00-25-22-D6-B8-30
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 213.46.246.53
213.46.246.54
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled -
joysefke
veterán
UPDATE VAN !!!!
Ma reggel manuálisan újraindítottam a routert és azóta úgy tűnik rendesen működik a net.
Ami mobilon az újraindítás előtt nem volt jó az most 100%-osan működik. A Cloudflare- CDN-en cachelt képek szépen betöltődnek a mobilappomban. Az egész WiFi-net SOKKAL gördülékenyebb, reszponzívabb.
UPC-s hozzáértő embert akivel meg tudom a korábbi problémámat beszélni, úgy hogy globálisan ki is küszöböljék hol lehet találni?
Nálam az van, hogy UPCs IPv6 hálózatból WiFi-n keresztül az általam fejleszett mobilapból nem lehet a Cloudflare.com-on cachelt képeket elérni.
-
joysefke
veterán
válasz
woodworm #78590 üzenetére
itt van
ipconfig /all kimenet:
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : KandurPC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : homeEthernet adapter Ethernet:
Connection-specific DNS Suffix . : home
Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30)
Physical Address. . . . . . . . . : 00-25-22-D6-B8-30
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2a02:ab88:13c4:8e80:6451:3a3e:d130:e8e3(Preferred)
Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2a02:ab88:13c4:8e80:496f:d3bd:ddb:ab73(Preferred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::6451:3a3e:d130:e8e3%3(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.171(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 2019. j£lius 18., cst”rt”k 17:02:34
Lease Expires . . . . . . . . . . : 2019. j£lius 18., cst”rt”k 18:32:31
Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::5667:51ff:fe23:230c%3
192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 50341154
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-23-22-CE-8C-00-25-22-D6-B8-30
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 2001:730:3eb2::10
2001:730:3eb2::11
192.168.0.1
2001:730:3eb2::10
2001:730:3eb2::11
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled -
joysefke
veterán
Tudja valaki, hogy Androidban hogyan kell root nélkül tiltani az IPv6-ot (kikapcdsolni az egész IPv6 stacket)?
-
joysefke
veterán
válasz
Seraph 16 #78575 üzenetére
IPv6 tiltás megoldotta a mobilos app betöltési problémát?
NEM oldotta meg, van olyan app, ahol továbbra sem töltődnek be a képek. (Szgépen Android emulátorból rendben van, illetve működik nem-UPC WiFi hálózaton is)
Másrészt rossz a "tiltás" szó, mert windowsban az
ipconfig /all
szerint továbbra is kap a gépem IPv6 címet az IPv4 mellé, de most az IPv4 lett az alapértelmezett, ezt jelzi is azipconfig /all
parancs.Tehát a router kap a UPC felől IPv6 címet és hajlandó is osztani az eszközöknek. A windows korrekt módon elfogadja, hogy az IPv4 cím az alapértelmezett.
A kérdés az, hogy az Android hogyan bánik ezzel, tényleg elhiszi/komolyan veszi-e, hogy neki az IPv4 címet kellene használnia elsődlegesen, még akkor is, ha kapott IPv6 címet is.
Nem tudom, hogy ez utóbbit hogyan ellenőrizzem.
-
joysefke
veterán
Van, most kapcsoltattam magam vissza IPv4-re.
Nekem ConnectBoxom van, és ezzel nekem az IPv6 volt az alapértelmezett, meg sem kérdeztek, hogy át akarok-e térni IPv6-ra.
Az ügyintéző a mai napon nekem azt a tájékoztatást adta, hogy a WiFree-t nem érinti, hogy IPv6 vagy IPv4 van-e otthon. Eddig a párom telóján működik a WiFree (Ő most nincs itthon), tehát tényleg lehet, hogy tovább fogjuk tudni használni IPv4 mellett is.
Az IPv6-ből eddig én csak a szopást láttam, remélem hogy vissza lett csinálva most jobb lesz. Bár egyelőre erről korai beszélni.
-
joysefke
veterán
válasz
anglergab #78532 üzenetére
már bocs, de marhaság.
Eleve azt írtam, hogy a WiFi-vel van gond, nem az Ethernettel. Az Eth. megy szépen 120Mbps-sel, ott nincsen érezhető (és sávszélességben jelentkező) gond.
A WiFim viszont masszívan rosszul működik. Itt nem olyan gond van, hogy 2.4GHz vs 5GHz. Mindkettő szar. Az 5GHz-t kipróbáltam a barátnőm telójával, az is szar. Mindkettő oltári lassú, tök mind1, hogy mit művelek, melyik frekvenciatartomány melyik sávjára rakom, illetve, hogy illetve hogy csatorna szélességnek 20 vagy 20/40MHz-t adok meg.
Az hogy lassú az viszont még nem elég, mert bizonyos mobilalkalmazások egyszerűen képtelenek UPC-WiFi fölött képeket betölteni.
-
joysefke
veterán
válasz
djsunstealer #77957 üzenetére
Az alábbi leírás amit följebb írt djsunstealer nagyon jól illeszkedik a problémámra (kivéve az Eth portok)
Szerintem ilyenbe még nem futottatok bele, de azért mielőtt újra felhívom az ügyfélszolgálatot, futok még 1 kört.
Pár napja volt a környéken (2. kerület) valami kis bibi, csak annyit vettem észre, hogy reggel világított a Connect Box összes fénye, tehát nem volt se kábeles net se wifi. Kikapcsoltam, majd egy picit később újra be. (Az utóbbi két évben mindig ez volt a metódus, de kb. 3--4x ha meg kellett csinálni, akkor sokat mondok, mindig remek működött a szolgáltatás.) Felállt a rendszer, hibát nem mutatott a CB, a kábeles net (150) megy rendesen, a Wifi része viszont érezhetően lassú, a röhej az egészben pedig az, hogy ha átkapcsolom a WiFree-s hálózatra, minden rendesen működik, holott elvileg annak kisebb a sebessége. Futtattam applikációt, böngésztem különböző közép- és felsőkategóriás telefonról, mindegyiknél ugyanez a jelenség tapasztalható. Látszólag minden rendben, mégis pl. az applikációknál simán gyorsabb a WiFrees accounttal. A CB beállításainál a 2,4 és 5 Ghz-es tartomány is be van állítva, semmi gond nem volt vele eddig, a csatornát manuálisra állítottam, nem lett jobb, a létező összes variációt kimerítettem. Ekkor hívtam fel az ügyfélszolgálatot, akik csináltak egy resetelést és kvázi "újrahúzták" a rendszert. Ezt megtehettem volna én is így utólag. A helyzet változatlan, a Wifi lassabb, mint a WiFrees hálózaton.
A hab a tortán ráadásul (ennek talán nincs köze a Wifihez), hogy lefuttattam a routerben a hálózatdiagnosztikát: "hiba tapasztalható az otthoni hálózatban" piros háromszög jelent meg a 4-es Ethernet portnál. Ha lehúztam, minden rendben volt (Ez az UTP kábel köti össze a CB-ot a Horizon boxszal)
A Wifis dolog bosszant a legjobban. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
ConnectBoxom van 120Mbps nettel. És már egy ideje iszonyat lassú a UPC-s WiFi-m. 2.4GHz N-módban van, de végigpróbáltam kb az összes opciót, illetve csatornát nem lett jobb.
Nagyon lassan töltődnek be a dolgok és bizonyos appoknál a képek egyszerűen nem töltődnek be. Próbáltam kétféle telefonnal is.
A vicc az egészben az, hogy a WiFree aminek a telefon szerint lényegesen gyengébb a jele jobbnak, gyorsabbnak érződik.
Tapasztalt valaki már ilyet, mit lehet tenni?
veterán
válasz
Gubek-Einste #17895 üzenetére
köszi!
megoldósott, csak port forwardinggal megy
uPnP-t azért bekapcsolva hagytam...
J.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Az újfajta Technicolor-UPC routerem van. Teamspeak szervert telepítettem, a kérdés annyi lenne, hogy teamspeak szerverhezhez elegendő az uPnP-t bekapcsolni a routeren és máris el tudnak érni az internetről a router WAN-IP címén keresztül, vagypedig mindenképpen kell port forwarding is?
J.
Aktív témák
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 11
- Házimozi haladó szinten
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Tablet+laptop egyben (i5 7.gn, 250GB SSD, 16 GB, FHD)! AkciÓÓ
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 1OO% !! még 2 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÚJ Bontatlan Apple Watch Ultra 2 TiTanium 49mm !! aktiválástól 1ÉV Nemzetközi APPLE GaranciáVAL
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest