Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Aktív témák
-
faster
nagyúr
Ezek szerint ez az ''UML programing'' topiknév kissé fából vaskarika. Egyébként a rajzkonvenciónak az alapja, hogy a főbb gyakorlati módszerek fixálva legyenek, hiszen akkor nem tud mihez rajzelemeket definiálni, ha legalább a főbb koncepciós elemek nem tisztázottak.
''The UML represents a collection of best engineering practices that have proven successful in the modeling of large and complex systems.''
Ha csak az alapvető dolgokat nézzük persze, hiszen pl. egy osztálydiagramm feltételezi, hogy osztályokkal modellezzük a rendszerünket.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Én mindent elhiszek neked, én csak egy-két tutorialt olvastam el, nem tanultam, illetve nem használtam UML-t eddig, ami viszont feltűnt, hogy egyrészt sokkal több diagram van a többi egyszerűbb módszertanhoz képest, másrészt az alapvető dolgok (osztálydiagram, állapotábra), máshol is megtalálhatóak, a különbség az UML és pl. a névvel nem ellátott tervezési módszertanok között, amit tanítottak nekem, pont ebben a sok más diagramban tért el. Persze az is lehet, hogy az UML nem talált fel semmi újat, csak egységes keretbe foglalta össze a sokféle diagrammot.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Azért akad még egypár:
Bővebben: link
Sosem tanultam UML-t de az állapotdiagram, és osztályhierarchia alapvető dolog mindenféle szoftverfejlesztői szabványban.
Ezek szerint az UML nem követeli meg az összes diagram meglétét.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Én nagyon kíváncsi lennék egy ilyen UML tervezés hogyan folyik a gyakorlatban, egy-két UML tutorialt én is elolvastam már, meg programozgattam is, de tervezni ''tudományosan'' még sosasem terveztem.
Pl. használnak az UML tervezők vonalzót?
Aktív témák
Hirdetés
- Crucial BX500 500GB 2,5" SSD
- Samsung 960 EVO 250GB M2 NVMe SSD
- Inno3D RTX 3070 ICHILL 8GB / Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- Eladó Konfig Intel Core Ultra 7 265KF 32GB DDR5 2TB SSD RTX5070Ti 16GB O11 EVO Lamborghini!
- Bontatlan Dobozos Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -45% Ultra 7 155U 32/512 FHD+ Magyar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Update 01.14. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest