Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bitpork: 2025, zárás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
adam_454
tag
válasz
REDeath
üzenetére
először is nem tudom h engedélyezted e az universe és multiverse tárolókat. legjobb emlékeim szerint az nvidia driver universe tárolóban van egyébként ha ubuntu akkor synapticot használ azt elinditod keresés gombra kattintva beirod h nvidia. ezután ha geforce 2 vagy ujabb akkor nvidia-glx et jelölsz (a függőségeket bejelöli és esetleges neki nem tetszö csomagokat mint pl nvidia xsettings melyet a glx alapból tartalmaz kijelöli eltávolításra) egyébként glx-legacyt. aztán alkalmazod. utána rendesen fent van es ajonlom gnome alat a geditet (sudo gedit /etc/X11/xorg.conf ha kdet akkor sudo kate /etc/X11/xorg.conf a naont addig nem ajnlom mig nem ismered a billetyűparancsait. a conf fáljban megkeresed a deviceben az nv szócskát és átirod nvidia ra majd mented x restart ha jól csináltad akkor 1 nvidia logo fog fogadni.
a tárolókat az adminisztráció menüpontban vagy a synaptic menüjéből érheted el a lényeg h engedéjezve legyen az universe és multiverse de frissítésre is.
jah és a felbontást is tudod álítani gnomból nem kell szerkesztgetni semmitsem
[Szerkesztve] -
Csöves
őstag
válasz
REDeath
üzenetére
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
linux-restricted-modules-2.6.17-10-generic már a legújabb verzió.
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez talán azt jelenti, hogy
egy lehetetlen állapotot kértél vagy ha az unstable disztribúciót
használod, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információ segíthet megoldani a helyzetet:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
nvidia-glx: Ütközik: nvidia-settings de csak 1.0-3ubuntu7 telepíthető
E: Törött csomagok
-
ngabor2
nagyúr
válasz
REDeath
üzenetére
dns-t azt elvileg kap, de ha beírod, az nem árt (/etc/resolv.conf). a dhcp-szerver címét szerintem a gateway adja.
amúgy nem egészen úgy volt. napokig nem tudtam linux alól felmenni, aztán egyszercsak fel tudtam.
folyamatosan kell hívogatni a szolgot, hogy a hiba náluk lesz, és ha a szerződésben nincs lefektetve, hogy csakis és kizárólag win alól lehet használni a netet, akkor legyenk szívesek nagyon sürgősen lehetővé tenni a linux alóli használatot. -
ngabor2
nagyúr
válasz
REDeath
üzenetére
régebben nekem is volt vele gondom. úgy vettem észre, hogy a szolgnál kellett valamit megpöckölni, és akkor ment. kis szolgáltatónál ez még elmegy, de nagynál... nem tudom. itt is egyszerűen nem kapott címet (dhclient), vagy egyenesen választ nem kapott (timeout for waiting PADO packet). aztán egyszercak... ment. semmit nem állítottam rajta.
-
Fawkes
őstag
válasz
REDeath
üzenetére
kubuntu:igen
theme:lehet álíltani ablakkeretet átlátszóság szín stb...A themen belül választható pl ablakkeret a human theme alapján az asztal tálca meg mondjuk gentle theme alapján.
Aki akar cikekket írni az szóljon elkezdtem egy oldalt, ha lesz értelme folytatni is fogom, az egész lényege, hogy Ubuntu-hoz egy olyan wiki-t nyújtana ami átfogná a nem általános és kezdő témákat is, ami pl a topicban felmerül és lenne rá válasz akkor mehetne föl az oldalra.
1) nem kéne mindig ugyanarra a kérdésre válaszolni, a felhasználók is gyorsabban igazodnának el, nem kell válaszra várniuk stb.
Aktív témák
- Hisense 43A6BG 108 cm / 43" 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- Lenovo Thinkpad 13 G2 Intel i3-7100 laptop (hiányos, de működik)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest