Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sziku69: Szólánc.
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
 - GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
 - eBay-es kütyük kis pénzért
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra

Aktív témák
- 

adam_454
tag
válasz

REDeath

üzenetére
						először is nem tudom h engedélyezted e az universe és multiverse tárolókat. legjobb emlékeim szerint az nvidia driver universe tárolóban van egyébként ha ubuntu akkor synapticot használ azt elinditod keresés gombra kattintva beirod h nvidia. ezután ha geforce 2 vagy ujabb akkor nvidia-glx et jelölsz (a függőségeket bejelöli és esetleges neki nem tetszö csomagokat mint pl nvidia xsettings melyet a glx alapból tartalmaz kijelöli eltávolításra) egyébként glx-legacyt. aztán alkalmazod. utána rendesen fent van es ajonlom gnome alat a geditet (sudo gedit /etc/X11/xorg.conf ha kdet akkor sudo kate /etc/X11/xorg.conf a naont addig nem ajnlom mig nem ismered a billetyűparancsait. a conf fáljban megkeresed a deviceben az nv szócskát és átirod nvidia ra majd mented x restart ha jól csináltad akkor 1 nvidia logo fog fogadni.
a tárolókat az adminisztráció menüpontban vagy a synaptic menüjéből érheted el a lényeg h engedéjezve legyen az universe és multiverse de frissítésre is.
jah és a felbontást is tudod álítani gnomból nem kell szerkesztgetni semmitsem
[Szerkesztve] - 

Csöves
őstag
válasz

REDeath

üzenetére
						Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
linux-restricted-modules-2.6.17-10-generic már a legújabb verzió.
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez talán azt jelenti, hogy
egy lehetetlen állapotot kértél vagy ha az unstable disztribúciót
használod, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információ segíthet megoldani a helyzetet:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
nvidia-glx: Ütközik: nvidia-settings de csak 1.0-3ubuntu7 telepíthető
E: Törött csomagok
 - 

ngabor2
nagyúr
válasz

REDeath

üzenetére
						dns-t azt elvileg kap, de ha beírod, az nem árt (/etc/resolv.conf). a dhcp-szerver címét szerintem a gateway adja.
amúgy nem egészen úgy volt. napokig nem tudtam linux alól felmenni, aztán egyszercsak fel tudtam.
folyamatosan kell hívogatni a szolgot, hogy a hiba náluk lesz, és ha a szerződésben nincs lefektetve, hogy csakis és kizárólag win alól lehet használni a netet, akkor legyenk szívesek nagyon sürgősen lehetővé tenni a linux alóli használatot. - 

ngabor2
nagyúr
válasz

REDeath

üzenetére
						régebben nekem is volt vele gondom. úgy vettem észre, hogy a szolgnál kellett valamit megpöckölni, és akkor ment. kis szolgáltatónál ez még elmegy, de nagynál... nem tudom. itt is egyszerűen nem kapott címet (dhclient), vagy egyenesen választ nem kapott (timeout for waiting PADO packet). aztán egyszercak... ment. semmit nem állítottam rajta.
 - 

Fawkes
őstag
válasz

REDeath

üzenetére
						kubuntu:igen
theme:lehet álíltani ablakkeretet átlátszóság szín stb...A themen belül választható pl ablakkeret a human theme alapján az asztal tálca meg mondjuk gentle theme alapján.
Aki akar cikekket írni az szóljon elkezdtem egy oldalt, ha lesz értelme folytatni is fogom, az egész lényege, hogy Ubuntu-hoz egy olyan wiki-t nyújtana ami átfogná a nem általános és kezdő témákat is, ami pl a topicban felmerül és lenne rá válasz akkor mehetne föl az oldalra.
1) nem kéne mindig ugyanarra a kérdésre válaszolni, a felhasználók is gyorsabban igazodnának el, nem kell válaszra várniuk stb. 
Aktív témák
- Trollok komolyan
 - Apple asztali gépek
 - Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
 - BestBuy topik
 - Battlefield 6
 - Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
 - Gumi és felni topik
 - További aktív témák...

- Calman Home for LG licenc (PGenerator támogatással) ÚJ ára 66.000 Ft.
 - Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
 - Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
 - Assassins Creed Shadows, Civilization VII, Battlefield 6 és Dying Light: The Beast, az utolsók!
 - Star Wars The Old Republic Collector's Edition

- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 100% Akkumulátor
 - Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
 - HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
 - Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
 - LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest