- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gregory91
senior tag
Jelen állapotban akkor működhet a dolog ha mbr-ként van a parttábla elkészítve.Vagyis próbáld átkonvertálni.
GPT-n nincs boot szektor,(EFI boot képes bios/UEFI miatt nem szükséges).
Ilyenkor szükséges *.EFI "fájl alapú" indításra koncentrálni(ha képes a BIOS-od az efi fájlok indítására).Másolj efi-s fájlokat egy linuxos live rendszerből(live rendszeren keresztül).És úgy indítsd el a rendszered pendrive nélkül ha eljutottál a menüig akkor c gomb írd be ezt:
search -f /grub.cfg
Két találatod lesz próbálj elnavigálni vele a
ls (meghajtójelölés)/home/$USER mappáig
Ha helyes akkorconfigfile (meghajtójelölés)/boot/grub/grub.cfg
Ha tudsz olyan fájlról ami biztosan benne a cseredisken akkor könnyebb ígysearch -f /fájlneve grub
root $grub
configfile /boot/grub/grub.cfg
Lehetőleg olyan fájl legyen ami elérési útvonala rövidebb(ellenben sokáig keresi). -
gregory91
senior tag
válasz
inf3rno #40663 üzenetére
Próbálom felfogni a dolgot mert már zavaros mint a bili:
Csinál egy FAT32-es UEFI partíciót is az elejére, oda be tudtam másolni, de az csak a GRUB-ot indítja, onnantól meg úgy tűnik vége a világnak, mert a Mint partícióján is van egy ugyanilyen EFI-s mappa, és gondolom annak is kellene.
Ha szimplán csak másolod és BIOS/UEFI "megtalálja" a efi módot(a részletekkel nem untatnálak) a pendrive-ban akkor már tartalmazza GRUB-ot mindennel együtt.Nem tudom ki volt az az idióta, aki kitalálta, hogy ott is legyen egy külön másolat az EFI fájlokról egy nem írható fájlrendszerben.
Két féle mód szokott lenni:
isolinux/syslinux - mbr/legacy,
grub - efi/uefi rendszerekre(jó isolinux/syslinuxra is van efi de az mellékes).
Egyik módja(feltételezem hogy azon az eszközön fut már linux-os rendszer):Háttértárolót vagy sd kártya beilleszt terminalt megnyit bepötyögöd hogy:sudo grub-update
Ezzel a rendszered mellé beteszi a háttértárolóban talált linux-ot is a indíthatók közé.
Rendszert újraindít és telepítésre fel. -
-
gregory91
senior tag
wtf jelenség rovatunk következik:
Olykor kétszer kell lehajlítanom a laptopot hogy készenlétbe tegye magát,és van olyan hogy olykor bejelentkezek,semmi sem történik,lehajtom majd vissza, aztán újra próbálkozom,beenged.Linux mint 20.3
-
gregory91
senior tag
válasz
gregory91 #40409 üzenetére
Mivel az előző kommentet már nem tudom szerkezteni:A windows-os részt inkább mellőzd(mire át böngézem a kommenthalmazod).
Bár ha el akarod kerülni hogy a következő alkalommal(nagyobb rendszerfrissítés,kernel-frissítés grub--install használat) a grub felismerje a win11-et akkor gyors-indítást és a hibernálás egyes formáját lehetőleg mellőzd. -
gregory91
senior tag
válasz
gyulank #40408 üzenetére
Én meg ezerszer telepítettem már linuxot/grub-ot és még a windows telepítőjét is felismeri amit csak a iso-ból másoltam fel egy üres partícióra(és onnan telepítettem fel a windows-t a linux mellé).
Az hogy ezerszer leírtad,azok egyikében sem szerepelt a grub.cfg tartalma(meg egy lista a csatolt particiókról uuid-el dev/sda stb adattal).Így meg nehéz kihámozni hogy hol állt meg a boot.
"de indulásnál megállt initramfs-nél"
Ez az információ erősen a grub.cfg felé hajaz.Konkrétan akkor áll meg a initramfs-nél ha kernel utasításnál a root opció hibásan van megadva(eltérő UUID, hibásan hivatkozik az adott partícióra pl sda4 a sda5 helyett).Ha ezeket nem találja bootolásnál akkor búcsú ajándéként kapsz egy minimalista shell-t.
Windows esetében:Egyik ok hogy a windowsban kikellene kapcsolni a gyorsindítást mert így nem engedi felismerni(illetve a teljes kikapcsolást alkalmazni).
Lehetőségek:
1.BIOS boot listájában megnézni hogy a windows boot betöltője szerepel-e.
2.A windows recovery mód indításával a Folytatás gombra kattintva(Kilépés tovább a windows 11-re) talán képes lesz betölteni így a rendszert. -
-
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #39891 üzenetére
set root=(hdx,gptX)
<-emiatt a paraméter miatt a hajamat tépném szétntldr ($root)/bootmgr(.efi)
<- (.efi) ha efi fájlról lenne szóboot
így mondjuk elindult volna(feltételezve hogy a windows bootloaderje is jól volt konfigurálva). -
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #39866 üzenetére
*.efi fájl(oka)t tesz bele a szabványnak megfelelő könyvtárába ahol a efi módú indítás megköveteli.
#39867: "Ilyen kor még egy lemezes dualboot-nál kell csinálni egy másik efi partíciót is."
Lusta on:
Vagy másolja fel a telepítőben lévő /boot tartalmát a / könyvtárba(az efi fájlokkal együtt).Majd csatolja fel a kérdéses meghajtót és indítson egy update-grub-ot.
Lusta off. -
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #39827 üzenetére
Akkor én is idézlek téged: "Az uuid megmondja hova menjen, ott meg a boot alatt keresi a neki megadott számú vmlinuz meg az initrd-t."
Ebből nem tudtam kihámozni hogy konkrétan mire gondoltál.Csak azt ami konkrétan következtetni tudtam.Inkább pontosítsunk a tisztánlátás érdekében:
"Az hogy sdc4 vagy sdx123 az nem zavarja, part uuid alapjan megtalalja es elinditja."
Ha megnézed ezt a bejegyzést:menuentry 'Ubuntu 18.04.6 LTS (18.04) (on /dev/sdb4)' --class ubuntu --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'osprober-gnulinux-simple-696bb1bd-1d39-4738-b5d6-65bccb30c6fd' {
insmod part_gpt
insmod ext2
set root='hd1,gpt4'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd1,gpt4 --hint-efi=hd1,gpt4 --hint-baremetal=ahci1,gpt4 696bb1bd-1d39-4738-b5d6-65bccb30c6fd
else
search --no-floppy --fs-uuid --set=root 696bb1bd-1d39-4738-b5d6-65bccb30c6fd
fi
linux /boot/vmlinuz-4.15.0-169-generic root=UUID=696bb1bd-1d39-4738-b5d6-65bccb30c6fd ro quiet splash $vt_handoff
initrd /boot/initrd.img-4.15.0-169-generic
}
Aset root='hd1,gp4'
vagyset root=(hd1,gp4)
nem mindegy, lásd: linux sorát,ott paraméterként van feltüntetve a uuid,ez esetben fontos hogy ezek egyezzenek.
"Azt nem tudom mit szolna az msdos/mbr es a gpt azonositok osszekeveresehez de szerintem az is hidegen hagyna."
Sajnos nem,konkrétumot követel.Ez sajnos ilyen."Ugyanezt csinalja egy bootpendrajv is csak az ugye nem tud keresni oprendszereket. hanem te adod meg neki a rajta levo grubnak a parametereket."
Nem is tudom...akár egy:insmod part_gpt
insmod ext2
search -f --set=root /grub.cfg
configfile /boot/grub/grub.cfg
Vagy:
insmod part_gpt
insmod msdos
insmod ntfs
search --set=root -f /bootmgr
chainloader /bootmgr
vagychainloader +1
boot
Sorok is képesek csodákat művelni.
Rövidebb lenne a grub4dos+syslinux-ban megoldani, csak az meg már nem látja a ext4 particiókat. :/ -
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #39819 üzenetére
"Az uuid megmondja hova menjen, ott meg a boot alatt keresi a neki megadott számú vmlinuz meg az initrd-t."
Az uuid egy azonosító ami mindig más particiónként/meghajtóként.Neked megy mert a érték megegyezik. Neki más lesz az uuid azonosítója emiatt kérdéses az indulás.set root='hd2,gpt4'
<ez a sor nemhiszem hogy arra a particióra mutat amelyiken a rendszer telepítve van. -
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #39814 üzenetére
A "set=root" illetve a "root=UUID" sorok hibás paraméterei miatt nem sok esélyt látok a bootolásra. El fog indulni ugyan, de csak a "konzolig" jut csak el(hibával).
-
gregory91
senior tag
Ha a grub látja a particiót ez esetben miért is ne,nem az a lényeg hogy milyen fájlrendszert használ mert, cfg, mod,lst stb fájlokból épül fel a grub menüje,holott a kernel és a intrd továbbra is a rendszerparticíón marad.Csak azért alkalmazzák a efi fájlrendszert mert az garancia arra hogy stabilan működik(linux "se ismeri annyira").Így is fog működni egészen addig amíg a ntfs.mod ill. msdospart.mod fájl nem törlődik a helyéről(vagy szektorhiba), különben a rescue grub fogja fogadni.Emiatt érdemes a windows elől elrejteni mert szeret minden elérhető meghajtójába szemetelni.
Ha ismeri fejből a parancsokat akkor a liverendszer grub konzoljából indítani tudja az adott rendszerét.
-
gregory91
senior tag
Mondjuk a windows a grub-ban is indítható (lesz a sudo update-grub futtatása után) de ez mellékes.
Örülök - ha ilyen fura körülmények közt is- sikerült orvosolni a dolgot.Néha a könnyebb utat kell keresni nem esetleg túlbonyolítani a dolgot.hmmm
UI: Már nem azért de ezzel a képpel kellett volna kezdeni,mert így már átlátható lenne az adott probléma helyzete. -
gregory91
senior tag
Lehet hogy mégis az mbr partáblára kellene konvertálni mert akkor már rég végzett volna vele(efi-vel így szenvedni nem egy leányálom).....
Találkoztam olyan esettel ahol a telepítő gpt módban indult(mint utána kiderült),de a partáblám mbr volt, úgy akarta a telepítő hogy kétszer futatta a grub-install-t: előszőr efi-nek majd az mbr-nek "címezve", lestem hogy ez hogy(igen,nekem is ezt dobta végül ugyanígy),aztán kapcsoltam hogy ez így nem fog menni(csak mbr módú telepítőben).
Szóval már a telepítés elején lenyomnám azt a nyitó gombot és figyelném hogy mit akar a telepítő. Mert ha itt is eljátssza akkor valami nem stimm.... -
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #39652 üzenetére
Csak nem magával vitte az xorg server-t?
-
gregory91
senior tag
válasz
gyulank #39549 üzenetére
Ha még meg van az ubuntu(mármint telepítve a gépre):Csinálj egy külön particiót oda "csomagold" ki a iso-t.Aztán
sudo update-grub
UI: Számolj azzal hogy oda nem tudod majd telepíteni rendszert(ahová az iso-t kicsomagoltad),de később újra formázhatod(másrészt a telepítés is gyorsabb lesz). -
gregory91
senior tag
válasz
afi0903 #39541 üzenetére
"Installing for x86_64-efi platform.
grub-install: error: cannot find EFI directory."
Ahha itt a bibi.Akkor ez esetben szoftverkezelőből kilistázod a grub-okat törlöd őket(mindet!).E helyett tedd fel ezt:
"Grub-pc"
Jelszót nem fog kérni(hiszen live-ban root vagy).Ha végeztél akkor futtasd ezt a parancsot.
"sudo grub-install /dev/sdb5"A linuxból nem látok efi-t(feltételezem hogy nem is volt),gyanítom hogy legacyban települhetett.
-
gregory91
senior tag
válasz
gyulank #39438 üzenetére
"De mikor a Win csinál vele valamit olvasni se tudom, és lakatok vannak a mappákon is."
Hasonló esetben egyls -l /media/$USER
parancssal ránéznék a meghajtókra(lehetőleg a kérdéses meghajtók legyenek előtte mountolva)."De van közben egy új kérdésem is, miért nem választhatom ki az elsőt, és hogy választhatnám ki mégis?"
Az érzékelők elég magas hőmérsékletet érzékelnek(pillanatnyilag) ezért biztonsági szempontból nem lehetséges.A probléma gyökere itt keresendő. -
gregory91
senior tag
válasz
Eastman #39315 üzenetére
Mivel a gép 32 bites így nem sok választás van.
Meg lehet oldani pendrive nélkül is akár.Én egy olyan gépre is varázsoltam win7-et ami nem tudott pendrive-ról bootolni.Besokaltam majd(teljes káromkodás közepette) egy floppyra tettem a bootloadert.A telepítőt meg rajta hagytam kicsomagolva egy erre szánt (hdd-s) particióra.A bootloader segítségével meg elindítottam a telepítőt és a többi futott a particióról(HDD-n belül). -
gregory91
senior tag
válasz
tvamos #38989 üzenetére
Képfájlok, számára szánt "virtuális meghajtók" tömbelege alapért. esetben üresek(ahhoz iso img fájlt kellene megnyitnod/mountolnod).A /dev/ mappát azért hagyd békén.
sudo apt-get clean illetve sudo apt-get autoremove is segíthetnek a "felszabadításban".
Ha másként nem megy akkor egy újabb gparted művelet 1 GB-al nagyobb mérettel(mondjuk ezek után tényleg óvatosan!). -
gregory91
senior tag
válasz
tvamos #38979 üzenetére
" Addig jut a gep, hogy irjam be a jelszot, de amikor beirom, nem tortenik semmi..."
"...telepitettem a gpartedet, majd a 2. SSD-men osszeb nyomtam a particiot, hogy letrehozzak egy ujat. (Az ujra szerettem volna swap-ot csinalni.) "
Ez lehet azért mert profil "működéséért felelős" fájljaiba nem tud írni.Lehet hogy írásvédettek lettek de lehet azért is mert betelt a tárhely. -
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #38915 üzenetére
-
gregory91
senior tag
válasz
tvamos #38905 üzenetére
"E: Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock-frontend - open (13: Permission denied)
E: Unable to acquire the dpkg frontend lock (/var/lib/dpkg/lock-frontend), are you root?"
Valami root folyamat ment, emiatt nem tudott lefutni.
A többire esetleg egy tükör-váltást javasolnék. -
gregory91
senior tag
válasz
lev258 #38870 üzenetére
Épp ellenkezőleg: az unetbootin épphogy megoldotta a problémát,mert eredetileg a mint saját szoftverével írtam ki az képfájlt.A képfájl meg csak grub-ot használt,az meg gondolom efi-ben indult el.
#38869: Nem,éppen ezért,mert ha variálok a jelenlegi egy parttáblában még a végén még "elsütöm", egyszer a windows install tüntette el némelyik partíciómat és csak egy HDD állt a rendelkezésre. Annó nem kevés időm ment el miatta mire visszaállítottam az egészet.
-
gregory91
senior tag
válasz
Cucuska2 #38865 üzenetére
Csupán annyi hogy elszállt a telepítőben....
A grub kétféle módon akart települni(wtf?),"normál" illetve "efi" módban(az utóbbinál írta ki hogy végzetes hiba történt).
Mikor syslinuxban indult(by unetbootin) akkor nem volt semmi probléma(igaz maradt a normál mód).
Gondoltam a linuxmint-en nem lesz probléma, mert abban van isolinux is. -
gregory91
senior tag
Nemrég újratettem a gépet és egy xubuntu-ra eset a választás...hogy is mondjam efi módba akart nekem települni,(emiatt a végén elszállt a telepítés mert grub efi-t is felakarta varázsolni) mert a szemetek kivették az isolinux-ot. XD
Mivel a partíciónálással nincs kedvem bíbelődni ezért maradt linuxmint... -
gregory91
senior tag
válasz
Marcsello31 #38813 üzenetére
Jelen esetben vannak ingyenes alternatívák TC-re: Double Commander.
-
gregory91
senior tag
válasz
Marcsello31 #38807 üzenetére
wineconfig-ban nézd meg hogy milyen rendszer alatt akarja futtatni a programokat.Nekem volt olyan hogy be kellett állítanom hogy egyes programokat milyen windows-al akarom futtatni.
-
gregory91
senior tag
válasz
aujjobba #38783 üzenetére
Vagy sérült az image vagy a fájlrendszert nem ismeri fel.
Az utóbbi kiderítéséhez az adott fájlrendszer kezeléséhez szükséges csomagokat kellene feltenni(vagy az összes fájlrendszerét,ehhez a gpartedben a nézet>Fájlrendszer-támogatás menüpontban halászhatod össze).
Hirtelen jut most az eszembe a testdisk azzal talán lehetett volna parttáblát is javítgatni.De tartok tőle hogy a sok írás miatt....mindegy... -
gregory91
senior tag
-
gregory91
senior tag
válasz
aujjobba #38772 üzenetére
"Be kellene onnan talloznom a vmlinuz fájlt, de nincs olyan, az ls /boot parancsra azt kapom cannot read outside the partition."
Neked most nem a grub.cfg-re lesz szükséged hanem a vmlinuz és a initrd fájlokra.
Próbáld lefuttatni így a konzolba(grub):insmod part_gpt
insmod ext2 vagy ext4 //ha nem megy akkor az teljes elérési útvonalra lehet szükség
A grub igen szegényes ezért modulokra van szükséged hogy a másik partició fájljait elérd,a fenti két sor talán megoldást jelenthet erre a problémára.kernel (hd0,gpt1)/boot/vmlinuz-kernelverziószáma root=/dev/sda1
initrd (hd0,gpt1)/boot/initrd.img-kernelverziószáma
boot
Vagy kideríted az vmlinuz tartalmazó partició UUID-jét aztán így adod meg:insmod part_gpt
insmod ext2 vagy ext4
kernel (hd0,gpt1)/boot/vmlinuz-kernelverziózáma root=UUID="UUID-d azonosítója"
initrd (hd0,gpt1)/boot/initrd.img-kernelverziószáma
boot
A másik megoldás a grub4dos de azt meg nem ismeri az ext4-et.
Ha sikerül bejutni akkor mountold fel a szükséges particiókat(szigorúan terminálban!).Majd futtasd le a update-grub és társait. -
gregory91
senior tag
válasz
GreenGoblin #38737 üzenetére
Érdekes, pedig (elvileg)támogatnia kellene.Próbáld meg társítani(jobb egérgombbal>"megnyitás mint" vagy "megnyitás ezzel">Másik alkalmazás >majd rákeresel a szoftverközpontra) Gdebi vagy dpkg(terminálos ugyan de tudja ugyanazt) csomag telepítése is orvosolhatná a problémát.
-
gregory91
senior tag
válasz
Véreshurka #38709 üzenetére
Lehet hogy a grub fájl úgy lett összehozva hogy egyszer próbálkozzon az egésszel aztán ennyi.Ha választó menünél benyomod a C-t kapsz egy konzolt amivel kipróbálhatod.
man ckbcomp
vagyckbcomp -h
paranccsal elő tudod hívni a súgóját.De mivel ott minimalista súgót kapsz válaszul ezért ajánlatos inkább a terminálban aman ckbcomp
parancsot futtatni.
Egycat /boot/grub/grub.cfg
paranccsal megnézheted hogy jelenleg hogyan is viselkedik a grub-od. Ezzel (még)nem rontasz semmit szóval nyugodtan futtasd le és elemezd ki. -
gregory91
senior tag
válasz
Véreshurka #38705 üzenetére
Vedd figyelembe azt is hogy a grub angol billentyűzet-kiosztással dolgozik!
Többek közt a y és z felkeverése. -
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #38297 üzenetére
Pedig a hivatalos formában is image-et használnak a rom helyett.
-
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #38290 üzenetére
Én csak egy-két dolgot nem értek úgy általánosságban:"És itt jön a rom, romolás, csak olvasható kifejezés magyarázata."
Így önmagában a ROM mint maga a fogalom is mondja csak olvasható,vagyis így nem lehetne csak egyszer írni rá.EPROM az már közelebb áll hozzá(elektronikusan programozható rom)->flash->Flashelés
Másrészt rom? Miért rom? Miért nem image(képfájl)? -
gregory91
senior tag
válasz
lionhearted #38287 üzenetére
Az én szemem akkor kerekedik ki igazán amikor azt olvasom a specifikációban hogy beépített memória.
-
gregory91
senior tag
válasz
Steve_Brown #38216 üzenetére
Akkor meg a Windows miatt kell aggódnod hogy nehogy a "nyamvadt update-je" keresztbe tegyen a zh-idnak illetve a eljövendő vizsga-időszakodnak. Szóval az egyik gödörből egy másik gödörbe.Nem rövid idő helyrerakni a hülyeségét ami vesz az idődből.Ha meg úgy van megoldva (pl moodle-n)akkor vissza se mehetsz rá.
-
gregory91
senior tag
válasz
Steve_Brown #38178 üzenetére
Mivel társítva van általában a gdebi a deb fájlokhoz szóval úgy, ha nincs akkor telepítsd:
sudo apt-get install gdebi
vagy: dpkgsudo dpkg -i csomagnev.deb
További infó a parancsról
man dpkg
-
gregory91
senior tag
válasz
Steve_Brown #38172 üzenetére
Követelményeknél nem listázza?
-
gregory91
senior tag
válasz
Steve_Brown #38170 üzenetére
Bizonyos esetekben szükség lehet olyan összetevőkre amire a windows-on alapként(vagy egy update-el) megtalálható(legyen a legfrissebb windowsos-directx, .NET, C++ redist és társai).
-
gregory91
senior tag
válasz
Marcsello31 #38145 üzenetére
Ha telepíteni nem de forrásból esetleg fordíthatsz rá.
-
gregory91
senior tag
válasz
Marcsello31 #38139 üzenetére
Ezt most nem értem:
A LINUX-ra minek "h96max" kernelje? Oda mindenképp az adott rendszer kernelje kell, (ebben az esetben a "Zimage") más kernellel nem hiszem hogy működne(egy darabig még bootolgat aztán vagy kernel panic, vagy egy bash-t kapsz ajándékba mellé egy "no found initramfs" -szerű hibaüzenettel),ha mégis ragaszkodsz hozzá akkor a "uInitrd" is cseréld le a kernel megfelelő verziójára.
Konkrétan nem látom hogy hogyan kreáltad de ha egyszerű "live rendszerként" akkor azt tudom ajánlani hogy :Valahogy keresd ki a drivert tedd fel a rendszerre aztán próbáld meg lementeni az egészet initramfs "mentegetővel" a előzőt nevezd át(biztonsági másolat létrehozása) és az újat írd át "uInitrd"-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged