Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
Van valami olyan csomag, ami lehetove teszi a vezetek nelkuli kepmegosztast TV-vel? W10-nel konnyen megoldato, gonolom itt sem lehetetlen.
-
soldi3r
veterán
Az uj Ubuntu Mateval hogy lehetne kepet megosztani egy LG TV-vel vezetek nelkul?
-
soldi3r
veterán
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Unetbootin? Nalam mindegyik mukodott.
Probaltam a Unityt es a Gnomeot, de mindket felulet zavar. Most meg adok egy eselyt a KDEnek, ha nem, akkor en is teszem vissza a regiregi Debiant. -
soldi3r
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
Ha nem talalom a gnome-panelt, akkor az a 14.04 miatt van, vagy en rontok el valamit?
-
soldi3r
veterán
válasz
gery2123
üzenetére
Nekem a rendszergazdik azt mondtak, hogy ez a kis instabilitas ezeknel a rendszereknel elofordulhat (Ubuntu, Mint stb...). Inkabb valasszak egy regebbi gyokerekkel rendelkezo rendszert ( mint pl a Debian). Fenn is volt egy jo darabig a gepemen, a gond csak annyi volt vele, hogy mivel nem ertek hozza, igy minden utan orakat kellett gugliznom. A stabilitassal nem is volt gondom (igaz, nekem a 14.04 is szepen megy a laptopomon). Az Ubuntuhoz viszont joval tobb informaciohoz hozza lehet ferni.
-
soldi3r
veterán
Ezen kivul hogyan tudom mozgatni a panelt?
-
soldi3r
veterán
Ugy erzem elrontottam a 14.04 telepitest. Unityt tettem fel, de most latom mar van belole gnome es kde is.
Ujra telepites nelkul meg tudom valtoztatni?
Egyebkent tegnap 140+170mb frissites jott le, ma pedig 35mb. Erdemes ujratelepiteni a vegleges kiadasnal, vagy o kiszemetel maga utan? -
soldi3r
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Oda is van irva, hogy "finally"

-
soldi3r
veterán
Realisan kb mikorra lesz stabilnak mondhato a 14.04? Megjelenes utan 1-2 honapot erdemes varni?
-
soldi3r
veterán
meg lehet esetleg valahogy oldani, hogy a nem hasznalt merevlemezt nehany perc utan lekapcsolja?
-
soldi3r
veterán
gnome commanderben a meghajto ikonokban nem jelenik meg az ultrabayben levo hdd-m
kell ezt valahol kulon engedelyezni?a rendszerhibaknak van valami naplozasa? eleg gyarkori eset mostanaban, kb 3 percenkent jon elo, hogy ez tortent

-
soldi3r
veterán
a napokban felajanlott egy frissitest a 12.10, ezutan nekem lett csak kisse instabil? lehet jobb lenne a 12.04 lts?
-
soldi3r
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
'estet!
tudna valaki segiteni driverezessel kapcsolatban?
ha a notim alvo alvo allapotbol felebred, nem vilagit a wlan ledje, mukodik, csak nem vilagit -
soldi3r
veterán
jo reggelt!
totalisan laikuskent kerdeznek
lassan itt az ideje a gepem ujratelepitesenek es kicsit ismet kezdem unni a masik oprendszer nyugeit, melozni ugy us xp-rol tudok csak, igy a napi hasznalatban levo sok mindenre nem kell, filmet nezni, zenet hallgatni, meg netezni
eljutottam a wubi-ig, kiprobalnam, hogy tudok e egyutt elni vele, melyiket lenne erdemes telepitenem?
vagy inkabb probalkozzak egy virtualbox-szal?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Célegyenesben a Yettel TV
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Spórolós topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- OLED TV topic
- E-book olvasók
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- További aktív témák...
- darkFlash CF8 Pro
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)