- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
Tévedés, mégtöbb tévedés.
A szerverbe ugyanolyan kernel kerül mint a desktopba. Látsz a tárolóban -server végű kernelt? (azt hiszem a 10.04-ben a linux-image-server metacsomag is a genericet hivatkozta meg)
Ugyanaz a szoftver készlet érhető el. Csak annyi a különbség, hogy az alternative install során Ubuntu Server összeállítást választasz ki, vagy Xubuntut vagy LAMP. Guit csak pár parancs feltenni, és észre sem veszed, hogy egy szerverrel kezdtél. -
rigo88
aktív tag
ubuntu support chatszobába (chat.freenode.com #ubuntu és #ubuntu+1 szobák) írták, hogy "a 12.10 server telepítő annyiban különbözik a desktop telepítőtől, hogy nincs desktop és lehet a minimal-t választani." nekem linux núbként ezt alapul kellett vennem.
pont hogy desktop nélküli minimal rendszerre volt szükségem, ezért kerestem azt a megoldást, aminél nem kell minden telepítéskor letölteni csillió csomagot, mivel amire kimatekozom hogy melyik az a minimal installáció (az xbmc-s htpc-mhez) ami nekem kell elég sokáig tartott. konkrétan egy 20-30 újratelepítés (nemröhög) és gondoltam 20-30x letölteni minden telepítéskor a "core systemet" nem buli inkább cd-ről telepítem a rencert.
visszakanyarodva az eredeti témára, szerintem a sshd az a desktop és a server verzióban is ugyanaz tehát a beállítások is ugyanazok, tehát ha régebben jó volt most is jónak kéne lennie a kapcsolatnak.
a probléma tehát fennáll, holnap melóba tesztelem rendesen, de azt hiszem nem múlt el, mitől múlt volna.
nehéz pontosan leírni a hibajelenséget, de remélem érthetően fogalmaztam meg az első postban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bittorrent topik
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpársportok
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Diablo 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest