Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lionhearted

őstag

válasz zoltanz #43023 üzenetére

Ubuntu az otthoni rendszerem már szűk 18 éve, csak a 64bitre való átálláskor kellett újratelepítenem. Mindent is csináltam rajta (videótömörítések, zeneszerkesztés, képszerkesztés, ennyi idő alatt tényleg volt már minden). Jelenleg is van 12 ablak FF nyitva, meg nem számolom hány füllel, ha már ettől is hardcore vagyok. :) NVidia zárt, AMD nyílt driverrel felváltva...
    Általános tároló (NAS) szerverem ubuntu server LTS, live patch kernellel és társaival. Docker, snap és "natív" vegyesen, sajnos így folyton nőtt. Tervben van az egységesítés, de semmi időm rá. És azt sem tudtam eldönteni, hogy KVM vagy Proxmox, vagy máshogy...

Céges gépeim mind Ubuntu variánsok, azon minden van kb amit felsoroltál most is. Temérdek RAM, nyitott fülek, több IDE, microk8s (lokális kubernetes), benne a fejlesztett architektúrával... Nem default módon használom többnyire, de úgy építem a rendszerhez hozzá a konfigurációmat, hogy illeszkedjen, külön konfigurációs fájlba a rendszer sajátjaitól, random saját binárisok/scriptek a home/bin vagy usr/local/bin alatt. Nem volt fennakadás sem frissítéskor, sem máskor. Nem kényszerít rá senki, hogy ezt használjam, de ugye ellene se szólt eddig semmi... ;]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés