- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Jó, unetbootin lesz, most fél óra után rájöttem, hogy valami isofs fájlrendszert csinált neki, azért nem írható.
Nem támogatott már a 18-as Ubuntu sem unetbootin által, megy egyáltalán rajta? [link] Nálam is csak annyit ír, hogy nem tudom a repoból lerántani. Gondolom akkor marad a bináris letöltése. Nem szeretem az ilyet.
Jó, megpróbáltam, kuka az Unetbootin Ubuntu 22.04-en, és nem KDE, úgyhogy a másik is.
-
inf3rno
nagyúr
Egyelőre kiírtam rá ezzel, de nem akar bootolni. Viszont valszeg az a baja, hogy speckó EFI fájl kell erre a tabletre. Na most a Mint telepítő partíciójára kéne bemásolnom, de belefutottam abba, hogy read only fájlrendszer van rajta. Elvileg remountolni kellene, amit szintén nem enged. Arra meg elvileg az a gyógyszer, hogy "blockdev --setrw /dev/sdd1",
viszont ha su-val használom, akkor valamiért úgy gondolja, hogy a --setrw a su paramétere, és elszáll hibával. Nem láttam még ilyet. :S A root jelszóra már nem emlékszem, amit próbáltam nem vette be, úgyhogy csak su-val menne, ha menne. Idézőjelekkel sem működik. Bármit ötlet azon kívül, hogy tegyem újra a rendszert ezen a gépen is?Ja közben rájöttem, hogy sudo, amit akarok, nem su. Hülyét kapok már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest