- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
tordaitibi #38515 üzenetére
Amikor NAS-nak kerestem USFF gépet, a T610 is játszott, csak mókás lett volna a bővítése és az E350-es CPU-t kicsit vékonynak találtam és a fogyasztását is sokalltam. Így lett egy Atom 330-al szerelt Dell OptiPlex160. Szerencsére a DOM modul mellett egy mSATA is van benne, így nem volt probléma a 2 2,5"-os meghajtó (1x SSD, 1x HDD)
Évek óta rágom a cég informatikusának a fülét, hogy vegyünk 4-5db mini PC-t. Így le tudnánk selejtezni 3 kutatótermi gépet és egy ügyfélszolgálatit. Előbbieken Internet alapon kutatnak tudományos és amatőr kutatók, utóbbin meg űrlapsablonok vannak töltögetve.
De neeeeeeem... Inkább nézegetjük a 10 éves szarokat.
A központban is inkább vettek 20+ db 10. gen I5-ös ACER TravelMate-et (~250-280EFt/db) W10-zel (Office nélkül) ügyfélszolgálati gépnek -- mint vettek volna passzív mini-ket egy alacsony fogyasztású i3-mal (akár még 4 magos cerka is jó lenne) vagy Ryzen-nel...
-
Dave™
nagyúr
válasz
tordaitibi #38515 üzenetére
Te linkelted azt. Én is mini PC-t használok itthon, asztaliként, TV-re kötve. Egy ilyet: link Ez is alapon 10W alatt van, teljes terhelés alatt (CPU+GPU) sem éri el az 50W-ot, miközben az asztali középkategóriát hozza teljesítményben. A legjobb tulajdonsága, hogy ki/bekapcsolja a TV-t a HDMI-n keresztül, így már azzal sem kell külön foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest