- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lev258 #33341 üzenetére
glxinfo | grep OpenGL
Köszi! Rossz hír, hogy ez a parancs volt elmentve többek között nekem is, kiírta, hogy nincs ilyen parancs, próbáltam telepíteni a glxinfo-t, mert minimal Mubuntut raktam fel, fene tudja, mi fért bele, Végül is fenn volt a mesa-utils csomag és a sima glxinfo parancsot el is fogadta. Az jó hosszú volt, elkezdtem görgetni szépen, görgettem... és meguntam. Ha fenn van a glxinfo, akkor miért írja ki nekem, hogy nincs a fenti parancs, amit már ezerszer használtam? Még volt valami infós parancs, arra is ezt írta ki, hogy nincs ilyen parancs, pedig ezt is használtam sokszor, nem is volt elírva, mert ki/be másolok terminalba parancsokat. Ezért jó az ilyen MIL.xxx katonai megfelelőségű laptop, mert simán kibírta, hogy lecsuktam. Nem a gép tehet róla persze, de a Mubuntut nem tudom felrúgni belőle.....
Szóval köszi a segítséget, ezek szerint az eddig ismert módok nem mennek, ez a minimal Munubtu sem megy már ezen többször, majd ha lesz kedvem, újra előveszem a gépet és mivel a legacy nem megbízható, lehet, hogy GPT-re rakok egy teljes disztrót, elsőre Mubuntu lesz, ha ez is vacakol, akkor bakfitty.
Vagy csak felrakom a Xubit, hogy futpacának ne kelljen nézegetnie, mik vannak benne!
Leteszteltem egy FB flash game-val a gépet és eléggé kegyetlenkedett a procival, attól függetlenül fut rendesen minden, lehe, hogy nem FF alatt kéne próbálnom, (az openGL böngészőben be van kapcsolva) flashplayereket is felraktam....eddig ez volt a legjobb teszter laptopra, semmi nem kegyetlenkedik úgy velük, mint a FB flashgame.
Lesz még ezzel trükköznivalóm bőven. Ha viszont még 1x kiírja a terminal, hogy nincs ilyen parancs.....még a végén valami félnyers csomagokból összarakott klónt kell felraknom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpársportok
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OpenMediaVault
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Formula-1
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged