- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #28991 üzenetére
Ez egy általános igazság, amire én speciel nem mondtam, hogy nem így van. Hanem azt, hogy bizonyos infókat be lehet gyűjteni egyéb módon is, illetve ezek alapján már lehet szelektálni a rendszerek között. Amikor laptopoknál a kijelző fényerejének állítását, Fn billentyű működését tesztelgettem, akkor ott a működés / nem működés általában már live / perzisztens live rendszer alatt kiderült. Valamint pl. az adott mesa verziótól is függött, amit a dw-n meg tudtam nézni. Viszont csak azért nem telepítettem fel a top 20-30 disztróból mindegyiket, hogy ezt kipróbáljam. Előtte inkább szelektáltam. Ahogyan szintén nem fogom feltelepíteni akkor sem, ha már maga a live rendszer, illetve az asztali felület sem tetszik. Azon egy éles telepítés kb. semmit nem változtat, attól még nem fog tetszeni...
Aki már telepített Linuxot, az ok, rakja a másik mellé élesben, ha annyira akarja. De én mondjuk előtte mindig próbálgatom live-ban + szelektálok és csak azután teszem. Illetve UEFI módban történő telepítésnél előtte szintén utánanézek ennek-annak. Továbbá, ha már felteszem élesben, akkor tartósan és nem fél órára. Valamint, ha az A. OS jól működik és a B. is ugyanazon alapra épül, hasonló / ugyanazon összetevők vannak benne, akkor nyilván annál is megvan az esély erre. Például, ha az Ubuntu 16.04.1 ok a gépemen, akkor vsz az Ubuntu 16.04.1 MATE is rendben lesz. Legalábbis nem nagyon tapasztaltam még az ellenkezőjét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged