Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raynes

tag

válasz #40553216 #24437 üzenetére

A te eseteden is látszik, hogy pont nem fér bele. 10 GB nem elég. Mondom, a 10 giga akkor elég, ha
    1) dual bootos hobbirendszerről van szó és/vagy
    2) alap rendszert próbálgat az ember,
    3) azt is főleg 32 biten.

Napi szinten használt, teljesen belakott modern desktop Linux, vagy komolyabban próbálgatott 64 bites Linux ebbe a keretbe pont nem fér bele. Egyébként még így is sokkal kevesebb hely kell neki, mint az XP-nél újabb Wineknek, de azért ne essünk túlzásokba, hogy 10 giga, meg 640 KB mindenre elég, mert nem igaz.

A rendes, fullos TeXlive-nak csak a telepítője 3 GB, plusz csomó függőség, feltelepítve sokkal több, mint 4 GB. Mondjuk én már nem telepítem a fullosat, mert *LaTeX-et nem használok, csak sima, csomagok nélküli sima TeX/XeTeX-et, annak meg elég a legkisebb verzió, ami elfér nem egészen 200 megán az összes függőségével együtt. Még így is lefaraghatnék belőle, mert nem kell Type1 fonttámogatás (saját, külső OpenType fontokat használok, benne vannak egy mappában .otf kiterjesztéssel), se CM font, se Metafont, nem kell pdfTeX, se LuaTeX, se semmilyen sallang, csak a XeTeX (+xdvipdfm és texmf), de úgy nem lehet sajnos feltenni, nincs olyan disztribúció belőle, sajátot meg nem tudom hogyan kell csinálni, nem értek a texmftree meg hasonló varázslásokhoz. Pedig ami nekem kéne belőle, beleférne 30 megába is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés