Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• róland

veterán

válasz lionhearted #23916 üzenetére

Egy ASRock N3150DC-ITX lap lenne az alapja a NAS+tv~+media szerver rendszernek.

Igazából a NAS-ból jelenleg annyi érdekel, hogy legyen valami otthoni hálózaton mindig elérhető tároló (családi dokumentumoknak, filmeknek, stb-nek).
    4*1 TB-tól 4*4 TB-ig terjedő 2,5"-os notebook HDD-vel terveztem a RAID5-öt megoldani. (Az alaplap 65 W-os tápegysége ezeknek a fogyasztásával birkózik meg, a 3,5"-osakhoz már új tápegység is kellene.)
    4 HDD-vel mindig van üres tartalék lemez a RAID5 tömbben, és 2 HDD-nyi a felhasználható tárolóhely. :)

Fontosabb a tv-szerver funkció, amihez pár USB-s tv-tuner kapcsolódna. Számuk még képlékeny, de a 2. tv-tunerem épp úton van Kínából. Gondolkodom, hogy az összes elérhető multiplexhez rendeljek-e 1-1 db tunert, vagy majd a család tagjainak száma+1 db megoldást válasszam.
    A tv-headend 1 db tunerrel 1 teljes multiplex tartalmát képes közvetíteni, bármennyi felhasználónak (az adott gép és a hálózat korlátaira figyelemmel).
    EMBY kvázi megegyezik a Plex-szel, de utóbbi nekem nem jött be, hiába próbálkoztam megszokásával. A legfőbb, hogy a NAS-on tárolt média anyagokhoz akár mobiltelefonnal is hozzáférjek majd, akár interneten kersztül, távolról is.

Esetleg torrent kliens lehet még később érdekes, de azt egyelőre a routerem megoldja.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés