Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• N0zer0

senior tag

válasz sqpp #17424 üzenetére

Nem hogy elindulna, de szerintem egész elfogadhatóan menne, mert azért a proci sem olyan gyenge, meg HT-s is, meg a videokártya sem olyan szar. Én ennél a gépnél még valamivel gyengébb gépen (kétmagos celeroncs, 2 giga RAM, szutyok integrált videokártya) tolok legalább ilyen erőforráséhes ablakkezelőt (Kubuntu 14.04 x64 - KDE), és teljesen gördülékenyen megy, sehol egy beakadás, egyedül a nagyobb programok első indítása komótosabb egy picit, de nem lassú, nem tépi ki az ember a haját, és ez 64 bites rendszer, ami még egy kicsit memóriaéhesebb is.

Mondjuk azt nem értem, hogy miért ragaszkodsz a Unityhez, mikor az egyik legszarabb grafikus felület, de mellé az egyik leghardverigényesebb, de végül is pár embernek bejön, lehet neked is be fog. Azonos hardverigény mellett KDE szerintem sokkal szebb és jobb (ebből főleg a Linux Mint 17 KDE-t vagy a Kubuntut ajánlom, de mehet még a Chakra is), de valahol ízlés kérdése is, meg hogy a gép mit bír.

Nyugodtan próbáld ki, letöltöd az Ubuntu iso-ját kiírod pendrive-ra (Unetbootin vagy Live Linux LiLi USB-vel, vagy hasonló programmal, pl. Universal USB Installer) vagy DVD-RW-re, aztán bebootolsz róla, használgatod a live rendszert telepítés nélkül. Meg fogod látni, hogy mennyire fut jól a gépen, és mit ismer fel a gépedből. Ha esetleg lassabban is futna, az még mindig lehet a videokártya drivere, azt le lehet cserélni. A live rendszerrel kockázat nélkül lehet próbálkozni.

• BoB

veterán

válasz sqpp #17424 üzenetére

Azzal a géppel én inkább xubuntu-t vagy lubuntu-t használnék, ha ubuntu vonalon akarnék maradni.

És SSH -hoz nem jelszót hanem kulcsot ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés