Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lionhearted

őstag

válasz N0zer0 #16786 üzenetére

Tényeket is tudsz mondani, linkelni, vagy marad a hasraütés?
    Lássuk a tényeket:
    - Közös a repo, így közös a függőség, konfigfájlok, stb.
    - rendszerindulás: grub2. Ja, igen, más az ikon....
    - "máshogy old meg a háttérben" ??? :F
    - más kezdő programok: hűha, remélem azért nem remeg meg a lábad, ha valamit kézzel kell telepíteni / törölni. Ettől mi lett jobb?
    - "jobban össze van rakva"??? :F
    - Bármit is csinálsz, az 1% megveszi. Így tehát bármire van igény, még a DVD visszatekerőre is. Ez nem magyaráz semmit. Egyébként a jobb hasonlóság a windows felületre ÉS az Ubuntu alap az, ami generálja ezt az ál-igényt. Mindenki nyugodt, mert bármi baj van, a jóval nagyobb Ubuntu közösség (és leírások) jók.

Szóval de, más a theme, gyárilag telepíti a kodeket (amit Ubuntu telepítéskor 1 pipával magunk is megtehetünk, csak opt-in / opt-out a különbség), visszatart frissítéseket, mondvacsinált okokból nehezíti a verzió upgrade-t (hány embertől hallani itt, hogy MINT-en nincs upgrade??? van, csak nem 1 gombnyomásra), és a mint-es életérzés, hogy nem azt a "szegényes buguntu"-t kell használni... placebo.

Ez egy Ubuntu topik, néha azért találkozni olyanokkal, akik szeretik használni, és mégsem mentek el "otthonról". Minden más meg flame-keltés.

Senki nem ostorozza a MINTet, de tudni kell, hogy mit ad valójában. Kétségkívül van aki szereti, tetszik neki a felület, stb, de ez nem jelenti azt, hogy jobb lenne, csak kitaláltak egy másik "pakkot" az Ubuntu repokból, Winre hajazó felülettel. :U

• lck

senior tag

válasz N0zer0 #16786 üzenetére

Ezt csak megerősíteni tudom. Már amennyire egy "egységsugarú" Linuxos véleménye mérvadó.
    Nagyon sok disztrón túl vagyok. ( persze Ubuntun is ). Lehet hogy ezt itt sokan nem értik ( értékelik ), de nekem Linuxra is van egyfajta Next, Next, Ok - igényem. Eddig ezt a legjobban Mint-nél tapasztaltam. Pl. máshol a kernelfrissítések simán elhasaltatták a rendszert. / nyilván a tudásom is hiányzott ekkor / Mint-nél simán lezajlott - akár egy windows update :) Na azóta van fenn, és marad is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés