- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
Ez a firefox indulás nem hiba, hanem feature. Ha rámész a kijelentkezésre, az ablak alján van egy munkamenet mentése xubuntu-ban.
Én nagyon szeretem, mert ha kikapcsolom a gépet, akkor kb azokkal a programokkal indul el ahogy hagytam. Nekem audacious, firefox, thunderbird. Persze van idegesítő része is, pl ha pdf-et olvastam, akkor csak az üres evince jelenik meg, vagy libreoffice esetén is hasonló. A megnyitott fájl nem kerül letárolásra.2 újraindításból ki tudod gyomlálni: 1) becsuksz mindent, majd elmented így a munkamenetet kilépéskor. 2) újraindítás után kikapcsolt mentéssel is megint újraindítasz.
-
Fritz Teufel
addikt
Nálam így néz ki a helyzet:
swap: 4 GiB
system: 70 GiB <-ebből majd visszaveszek, mert teljesen felesleges
home: 364 GiB < ez NTFS (sosem lehet tudni)A holmimat a home meghajtón tárolom, így az nem érintett, ha esetleg disztrót cserélek. Rendszert, csak tiszta telepítéssel érdemes feltenni, különben mint most nálad is, később biztosan mókolni kell. Ha meg esetleg bonyolítani akarnék valamit (tervben is van), akkor a Linux /home-ot ki is linkelhetném az NTFS meghajtómra és akkor a linux system-nek a világ végéig elég lenne 4 GiB is.
Az összes, Windows alatt létezett meghajtómat (Torrent, Filmek, Zene) az NTFS partíción kötetekbe rendeztem azt' jónapot.
Ez persze csak egy példa, nem kell így eljárnod. Gondoltam mutatok egy példát, hogy hogyan lehet rendet tartani a gépen és a fontos adatokat függetleníteni a rendszertől. Éppen azért hozunk létre partíciókat Windows alatt is, hogy függetlenítsük a rendszertől. A tiszta telepítés nálam még ismeretlen disztó esetén is körülbelül max. 25 perc alatt megvolt. Beállítani, belakni más kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest