Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, még nem biztos, hogy rossz is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Fred
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha jól látom, 4-5 napja raktad fel az első Ubuntut.
Feleslegesen upgrade-eltél, mert simán rakhattad volna fel egyből a 14.04-et. Ezen belül még a livecd-ről való "upgrade" meg még feleslegesebb volt. A telepített 12.04-en belül egy alt-F2
gksu update-manager -d
és ez megtette volna, amit akarsz. Most olvastam végig a sort.
Ha a 14.04-nél tartasz már, akkor célegyenesben vagy. Felrakhatod a teljes Lubuntu desktop felületet, vagy csak az LXDE-t (jóval kevesebb felesleges programot rak fel, pl. ha az alap Ubuntu felment, akkor már van Libre Office-od, így a Abiword és a Gnumeric felesleges). Ha meg fent van a szükséges minimális felület, leszedheted a többi, már nem kellőt (persze, enélkül is leszedheted, de akkor csak a konzol marad
), így kevesebb helyt foglal a gépeden.
Mielőtt bármit csinálsz, egy képernyőképet tölts fel ide a GParted-ről, minden lemezről! Ha van hdd-ről induló rendszered, akkor azon belülről indított GParted-ről, ha nincs ilyen rendszered, akkor LiveCD-s GParted-ről. Addig SEMMI MÁST NE CSINÁLJ!
-
"Na de ahogy nézem a linket,az alapján nem xubuntu ment volna fel,nem?"
upgrade to the latest version of Xubuntu? A link nevében is benne van, de http://docs.xubuntu.org/1404/migrating-upgrading.html#upgrading itt is látszik, hogy az XUBUNTU !
Javallottam már sok mindenkinek, neked is, aki gyengébb gépre problémamentes és jól kinéző gyors rendszert akar:
Manjaro XFCE Arch alapú, így igen stabil és gyors. Elfelejtheted ezt a mondatodat is: Nincs nekem semmi bajom a xubuntuval,csak az hogy semmi nem működik
Nekem MINT 16 mellett ez is fenn van és soha semmi gondom nem volt vele.
Szerintem ezt próbáld ki! Pucold le az ubikat, de a systemback fájlt azért őrizd meg!
"A home-ott a telepítő választotta le,amikor frissítettem xubuntura. Akkor most 12.04 telepítéskor hogy tudom csatolni a home-ot?"
Így sehogy, azt hittem külön /home partíciót hoztál létre.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Nagyon apró félokos a HMD új mobilja
- Már nem tudni, hogy mikor kerülhetnek piacra a DGX Spark gépek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgatós találkozó
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Calman Home for LG licenc (PGenerator támogatással) ÚJ ára 66.000 Ft.
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- Blabok nyakrögzítő M méret
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest