Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Skywalker: Revealed
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha jól látom, 4-5 napja raktad fel az első Ubuntut.
Feleslegesen upgrade-eltél, mert simán rakhattad volna fel egyből a 14.04-et. Ezen belül még a livecd-ről való "upgrade" meg még feleslegesebb volt. A telepített 12.04-en belül egy alt-F2gksu update-manager -d
és ez megtette volna, amit akarsz. Most olvastam végig a sort.

Ha a 14.04-nél tartasz már, akkor célegyenesben vagy. Felrakhatod a teljes Lubuntu desktop felületet, vagy csak az LXDE-t (jóval kevesebb felesleges programot rak fel, pl. ha az alap Ubuntu felment, akkor már van Libre Office-od, így a Abiword és a Gnumeric felesleges). Ha meg fent van a szükséges minimális felület, leszedheted a többi, már nem kellőt (persze, enélkül is leszedheted, de akkor csak a konzol marad
), így kevesebb helyt foglal a gépeden.Mielőtt bármit csinálsz, egy képernyőképet tölts fel ide a GParted-ről, minden lemezről! Ha van hdd-ről induló rendszered, akkor azon belülről indított GParted-ről, ha nincs ilyen rendszered, akkor LiveCD-s GParted-ről. Addig SEMMI MÁST NE CSINÁLJ!
-
"Na de ahogy nézem a linket,az alapján nem xubuntu ment volna fel,nem?"
upgrade to the latest version of Xubuntu? A link nevében is benne van, de http://docs.xubuntu.org/1404/migrating-upgrading.html#upgrading itt is látszik, hogy az XUBUNTU !

Javallottam már sok mindenkinek, neked is, aki gyengébb gépre problémamentes és jól kinéző gyors rendszert akar:
Manjaro XFCE Arch alapú, így igen stabil és gyors. Elfelejtheted ezt a mondatodat is: Nincs nekem semmi bajom a xubuntuval,csak az hogy semmi nem működik

Nekem MINT 16 mellett ez is fenn van és soha semmi gondom nem volt vele.
Szerintem ezt próbáld ki! Pucold le az ubikat, de a systemback fájlt azért őrizd meg!
"A home-ott a telepítő választotta le,amikor frissítettem xubuntura. Akkor most 12.04 telepítéskor hogy tudom csatolni a home-ot?"
Így sehogy, azt hittem külön /home partíciót hoztál létre.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- OpenWRT topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Kiadta Sam Altman a parancsot: bajban a ChatGPT!
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3915, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Revolve 810 G2 - i5-G4 I 8GB I 180GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Nipogi MINI PC gk3plus
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Feleslegesen upgrade-eltél, mert simán rakhattad volna fel egyből a 14.04-et. Ezen belül még a livecd-ről való "upgrade" meg még feleslegesebb volt. A telepített 12.04-en belül egy alt-F2
), így kevesebb helyt foglal a gépeden.