Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• assemble

addikt

válasz Kendek #15113 üzenetére

Most kiprobaltam par videoval, nem is vagyok benne biztos, hogy hasznal-e hardveres gyorsitast (proci terheles azert van kozben rendesen (de azert nem veszelyes, ilyen 40-60% max ahogy latom), majd meg nezegetem a beallitasokat a lejatszokban) de a vegredmeny mindenkepp magaert beszel: az a helyzet, hogy mocskos jonak tunik a video lejatszas, egyertelmuen jobb mint windows-on. Vannak peldaul 1080p 60 fps videoim, amiket windows-al soha, semelyik driverrel, semelyik lejatszoval nem tudtam normalisan lejatszani. Itt egy darab driver installalasa nelkul, az alap videolejatszoval (de azon kivul VLC-vel, XBMC-vel is) is tokeletesen le lehet jatszani oket.
    Annyira amugy nem is lepett meg a dolog, az asztali bikaeros gepen is regota xbmcbuntu-val jatszok le minden filmet, mert windows-on barmit csinaltam, soha nem volt tokeletes a lejatszas, mindig volt egy megmagyarazhatatlan szaggatas. Filmeknel ez jo esellyel a 24 -> 60 fps interpolaciora vezetheto vissza, de probalkoztam lejatszokban (mpchc) direkt beallitani, hogy a frissitest allitsa at a videohoz, es ugy sem volt soha jo. Xbmcbuntu-ban ugyanezt beallitva tukorsiman egyenletesen nyomja ki 24 hz-en a filmeket, amit a tv is fel tud interpolalni kicsit, es tokre folyamatos lesz tole az egesz. Szoval majd kiprobalom az ubuntu-s laptopot is sztem, hogy mennyire all jol a 24 hz-en a filmek kinyomasahoz hdmi-n.

Jatekokkal kapcsolatban: ja, nem erre gondoltam, arra gondoltam, hogy ami kompatibilis linux-al es van multiplayer-e, hogy azokbol az osszes tamogatjaa-e a cross-platform multit, azaz tudok-e linux-rol olyan emberekkel jatszani, akik windows-on nyomjak, mert CS:S eseteben ez biztosan igy van.
    De ha mar a jatekok kompatibilitasa is szobakerult: ranezesre annyira azert nem is keves jatek van ra, sot, szerintem meglepoen sok. Az en szereny 95 jatekos steam kollekciombol pl 35 megy linux-on. Es ebben a statisztikaban az is benne van, hogy vannak olyan jateksorozatok, mint pl 10 darab GTA, meg 15 darab Sid Meier jatek, amikbol egyik sem kompabilis.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés