- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
assemble
addikt
válasz
Kendek #15113 üzenetére
Most kiprobaltam par videoval, nem is vagyok benne biztos, hogy hasznal-e hardveres gyorsitast (proci terheles azert van kozben rendesen (de azert nem veszelyes, ilyen 40-60% max ahogy latom), majd meg nezegetem a beallitasokat a lejatszokban) de a vegredmeny mindenkepp magaert beszel: az a helyzet, hogy mocskos jonak tunik a video lejatszas, egyertelmuen jobb mint windows-on. Vannak peldaul 1080p 60 fps videoim, amiket windows-al soha, semelyik driverrel, semelyik lejatszoval nem tudtam normalisan lejatszani. Itt egy darab driver installalasa nelkul, az alap videolejatszoval (de azon kivul VLC-vel, XBMC-vel is) is tokeletesen le lehet jatszani oket.
Annyira amugy nem is lepett meg a dolog, az asztali bikaeros gepen is regota xbmcbuntu-val jatszok le minden filmet, mert windows-on barmit csinaltam, soha nem volt tokeletes a lejatszas, mindig volt egy megmagyarazhatatlan szaggatas. Filmeknel ez jo esellyel a 24 -> 60 fps interpolaciora vezetheto vissza, de probalkoztam lejatszokban (mpchc) direkt beallitani, hogy a frissitest allitsa at a videohoz, es ugy sem volt soha jo. Xbmcbuntu-ban ugyanezt beallitva tukorsiman egyenletesen nyomja ki 24 hz-en a filmeket, amit a tv is fel tud interpolalni kicsit, es tokre folyamatos lesz tole az egesz. Szoval majd kiprobalom az ubuntu-s laptopot is sztem, hogy mennyire all jol a 24 hz-en a filmek kinyomasahoz hdmi-n.Jatekokkal kapcsolatban: ja, nem erre gondoltam, arra gondoltam, hogy ami kompatibilis linux-al es van multiplayer-e, hogy azokbol az osszes tamogatjaa-e a cross-platform multit, azaz tudok-e linux-rol olyan emberekkel jatszani, akik windows-on nyomjak, mert CS:S eseteben ez biztosan igy van.
De ha mar a jatekok kompatibilitasa is szobakerult: ranezesre annyira azert nem is keves jatek van ra, sot, szerintem meglepoen sok. Az en szereny 95 jatekos steam kollekciombol pl 35 megy linux-on. Es ebben a statisztikaban az is benne van, hogy vannak olyan jateksorozatok, mint pl 10 darab GTA, meg 15 darab Sid Meier jatek, amikbol egyik sem kompabilis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bittorrent topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen széket vegyek?
- Mobil flották
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Óra topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged