Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Lejárt a szerk. időm...
Máshogy nem lehet megtalálni ezt a programot? Igaz, ha így nem találja, akkor máshol se fogom, de mégis. Hol kell ennek a programnak lennie? Külön nem lehet feltelepíteni?
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Elfelejtettem írni, hogy 14.04 LTS a rendszerem.
-
mAtThEw0319
senior tag
Hogyan tudok beállítani programokat, hogy automatikusan induljanak?
Ez a megoldás nem segít, mert nekem nincs ilyenem.. :/ [link] -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Megvan! Újra kellett indítani a gépet és bejelentkezés előtt kellett kiválasztani.

-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Sehogy se akar elindulni a Gnome Tweak Tool (magyar nevén: Finomhangoló eszköz)
Ha terminálból akarom futtatni, akkor megtudom, hogy mi a baja, de nem értem miért írja ezt..WARNING **: Couldn't register with accessibility bus: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
WARNING : Shell not installed or runningPedig én felraktam a shell-t is.
Ez lenne az nem? apt://gnome-shell-extensions (másold a böngésződ címsorába, mert itt nem működik a linkelés szerk.: Látom úgy se működik, Szoftverközpont -> Kereső -> GNOME Shell Classic)
Kérlek segítsetek, mert olyan témát szeretnék felrakni, amihez ez a program szükséges.
Erről a témáról van szó: [link]Köszönöm előre is a segítséget!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Ebben senki se tud segíteni?

-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Kérem valaki segítsen egy picit!

-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
lionhearted
üzenetére
Na jóóóóóóó...
Ez még sokkal jobb mint a Windowsos! KÖSZÖNÖM! 
A HDMI-s problémámra nincs ötleted? (#16224)
Plusz még van egy olyan gondom is, hogy ugye webes lejátszóból nézem a sorozatot, kirakva HDMI-re és 5 perc múlva kikapcsol a képernyő és zárolja. Nem szeretném ezt a funkciót kikapcsolni, de nem értem miért érzékeli ezt így inaktívnak mikor videót játszik le.. VLC-vel nem volt ilyen gondom. Erre is van megoldás azon kívül, hogy állítsam "Soha" -ra a képernyő kikapcsolást XY inaktivitás után? -
mAtThEw0319
senior tag
Köszönöm! Szuperül működik!

Más: Olyanra van megoldás, hogy megjegyezze a beállításokat (kép, hang) a rendszer, mikor HDMI-re kötöm és majd mikor végeztem pl. a filmnézéssel, kihúzom a HDMI kábelt akkor váltson vissza az alap beállításra?
Az a gondom, hogy mikor rákötöm HDMI-re a laptopom, akkor nekem kell kiválasztanom, hogy a hang a HDMI-n keresztül működjön és nekem kell kikapcsolnom a beépített képernyőt is.
Majd mikor lehúzom a HDMI-t, akkor meg a hangot vissza kell állítanom.
Nem azt mondom, hogy lusta vagyok megcsinálni, csak ezt Windows alatt ezt a kényelmet már nagyon megszoktam.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
gery2123
üzenetére
Okés, köszönöm! Kifogom próbálni live-ban is.
Más: Valaki használja a pidgin -t Facebook chateléshez vagy máshoz?! Hogy lehet benne kikapcsolni, hogy ne jelezze, hogy ha valaki belép, kilép a chatbe? Engem csak akkor kellene értesítenie, ha üzenetet kapok.. mert eléggé idegesítő, hogy netezés közben folyton ugrál fel az értesítő buborék vagy mi ez...

Szerencsére a hangot kitudtam kapcsolni, de ezt az értesítést már nem.Még valami: létezik olyan program mint Windowson a Képmetsző? Az egy olyan program, hogy megnyitod és az egérrel kitudod jelölni, hogy mit "fényképezzen le" és egyből tudod menteni. Ilyen érdekelne engem is.
Köszönöm előre is a segítséget!!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Senki sem tud segíteni?

-
mAtThEw0319
senior tag
Lejárt az 5 perc szerk. időm..
Van egy olyan problémám, hogy a touchpad használattól egy idő után megfagy a rendszer.. valamikor egyből, valamikor kell neki 1-2 perc, de kifagy.
Egy Samsung Series 3 notebookról van szó.Köszönöm előre is a segítséget!

-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Haveromat is sikerült megtérítenem Ubuntura!
Neki egy mostani Samsung notija van, egy Series 5.
Live-t már kipróbáltuk minden faszául megy.
A lényeg, amit szeretnék kérdezni: SSD-re szabad telepíteni a 14.04 LTS -t? Van valami amire figyelni kell?
Amúgy csak a rendszer lesz oda telepítve, mert csak 24GB-s. Az megoldható, hogy a \home csatolás, plusz a swap az már a HDD-jén legyen? Mert ugyanis van benne egy 24GB-s SSD és egy 320 GB-s HDD.A válaszokat előre is köszönöm!
Ubuntu 4EVER !!44!!44!!! 
-
mAtThEw0319
senior tag
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Rájöttem!
CTRL + ODe miért nem egyszerűbb a ^ jel helyett CTRL-t oda írni?
Na mindegy. Google segített és Te is! Köszönöm! 
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Véglegesen feltelepítettem az Ubuntu 14.04 LTS -t. Érdekelne, hogy hogyan tudom letiltani a vendég fiókot. Rákerestem google-ba, de az a módszer amit 12.04 -hez ajánlanak [link] nem jó, mert azt a file-t fel kellett telepítenem és mikor megnyitottam full üres volt.

-
mAtThEw0319
senior tag
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Sikerült megoldani! Live Linux USB Creator -al nem problémázott. Nagyon zsír!

Akkor ha hoztam létre prezisztens módot akkor az adatok nem fognak elveszni, ha az Ubuntu kipróbálására megyek? -
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Próbálok elindítani USB-n egy Ubuntu 14.04 LTS -t, de ezt a hibát kapom bootolás közben, és megmondom őszintén nem tudom mit kellene bírnom vagy csinálnom, hogy tovább tudjak menni innen. [KÉP]
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Üdv!
Letöltöttem a EaseUS Partition Master triál változatát és csináltam egy screenshot-ot: [link]
Ezek közül melyikhez nem szabadna nyúlnom? ( C
endszer ; E:mAtThEw sTuFf ; F:Apu -- ezeket ugye Én hoztam létre )A visszaállítás menete is érdekelne, hogy hogyan tudok rejtett partícióról bootolni, mert ma beléptem a BIOS-ba, de ilyen partíciót nem látott.. akkor hogy tudod róla bootolni vagy ez, hogy működne?
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Van egy laptopom amin alapból egy eredeti Windows 8 volt telepítve, gyárilag.
Felszeretnék rakni egy Ubuntut, de úgy, hogy közben ahol a Windows 8 telepítője van, ahhoz nem szeretnék nyúlni, mert ha pl eladásra kerülne egyszer, akkor vissza lenne állítva.
Az lenne a kérdésem, hogy ezt hogyan lehet megoldani, hogy azt a rejtett partíciót ne bántsa az Ubuntu telepítő és hogy hogyan tudom majd a későbbiekben visszaállítani Windows 8-ra a laptopom, szóval hogyan tudok erről a rejtett partícióról bootolni, hogy azt töltse be!?! Egyáltalán jó az elképzelésem?Kizárólag csak Ubuntut szeretnék használni, nem egyszerre két rendszert, csak a Windows 8 telepítőt (egyáltalán ha van ilyen rejtett partíció [gondolom van, mert különben, hogy lehetne vissza állítani a 0-ra a Beállítások-ból?!?] ) ne bántsa, hogy a későbbiekben vissza lehessen telepíteni, ha eladásra kerülne egyszer a gép..
Köszönöm előre is a válaszokat!

-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Lenovo X230-al hogy boldogul az Ubuntu? (vagy fordítva..
) [link]Tökéletesen fut rajta?
(laptopvásárlás előtt állok
)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- Xiaomi Redmi Note 13 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

VLC-ben tökéletesen működik, ott nem kapcsol ki a képernyő. Webes videólejátszónál van a probléma.
Ez még sokkal jobb mint a Windowsos! KÖSZÖNÖM! 

)