Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kolondrum: Oneplus 13 vagy IQOO 13 vagy Oppo Find X8 PRO
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Aktív témák
-
Lacces
őstag
Ez a root jog egy érdekes kérdés.
Szóval vagyok én, aki nem root, hanem felhasználó. Ha frissíteni akarok, akkor meg kell adnom a belépési jelszót (vagy amit telepítésnél) és akkor már megy is minden.
Viszont egy linux fan, mondta, hogy hozzak létre root jelszót, valami sudo passwd root, aztszem ez volt a parancs és terminálban írta, hogy adjam meg az új UNIX jelszót.
Csakhát most ennek mi értelme volt? (ő csak annyit felelt, hogy tudni akarta van-e root jelszó)Tom, hogy terminálban van az lacces@ubuntu és van a root@ubuntu.
Én csak annyit tok, hogy a lacces@ubunut-val tudok frissíteni, de ha driver fájlokat kell másolgatni, módosítani akkor azt már csak root@ubuntu-val tudom megtenni.Kernel: 2.6.32.39 memória, 2.4GB (régen is ennyi volt.) Igazából megint ugyanaz van, hogy ami alkalmazást megnyitottam és bezártam, az a futó folyamatok között ott van, az az gyűjti őket.... Csak hát én azért lusta vagyok, hogy mindig mennyek terminálba kill-ezni mindent...
Persze jó dolog mindent a memóriában tárolni, mert akkor gyorsabb elérés meg minden... de a rendszert lassítja és az már nem jó...Viszont lehet tényleg én használom már rosszul a linuxot
régen még foglalkoztam vele, van egy alaptudásom, de úgy tűnik ez kevés 
Windows vonalon is egyszer kitanultam a win98-at azóta a többit is úgy használtam, persze az újdonság felé nyitott voltam, de mélyebben a rendszerben sosem mentem bele, mert jól elvoltam így is csak, ha kellett, de az ritkán.
Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
régen még foglalkoztam vele, van egy alaptudásom, de úgy tűnik ez kevés