Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: Torrent beállítás kezdőknek
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Iginotus #16554 üzenetére
gondolom, igen: egy scriptet csinálsz, és azt rakod be. de minek, mikor naponta úgyis ellenőrzi a csomagokat? én pl. nem szoktam kikapcsolni, így nem is ellenőrizne. valamit másként állítottak, csak akkor értesít, ha biztonsági frissítések vannak. így lehet visszaállítani.
és még annyit, hogy a szoftverforrások>frissítések fülön válogathatsz.
na jó, lemaradtam az előzményekről, így vedd úgy, hogy nem szóltam. -
válasz
Iginotus #16554 üzenetére
Elméletileg lehetséges, de nem biztos, hogy jó 5let. Ha mindenáron ragaszkodsz hozzá, akkor beteszed a két parancsot egy shell-scriptbe (még sudo sem kell, hiszen a rendszer lesz a tulaj és root joggal indul majd el), ami a megfelelő jogosultságokkal a /etc/init.d könyvtárban van. Nem tudom, hogy a szervernek alapból melyik a futási szintje, de ha a /etc/rcS.local (asszem ez a neve) könyvtárba teszel egy symlinket, ami az init.d-ben lévő scriptre mutat, akkor minden futási szinten le fog futni. Nézelődj egy picit, hogy az rc könyvtárakban hogy néznek ki a linkek, aztán annak alapján csináld.
Mindenképpen utolsóként indítsd, ne tedd korábbra, mert könnyen megeshet, hogy vmi előfeltétel még nem teljesült a scripted futtatásához.
Az rc könyvtárakban az első karakter utáni számok jelölik, milyen sorrendben induljanak a hivatkozott scriptek. 01 indul elsőnek, 99 utolsónak.
A script tartalma vmi ilyesmi legyen:
apt-get update # csomagtárolók frissítése
apt-get upgrade -y # frissítések keresése és azonnali telepítése automatikusanÉn továbbra sem tartom jó ötletnek, fontold meg alaposan. Én próbálkoztam azzal, hogy secaudit programok már bootoláskor frissítsék magukat, de nem ment, a bootot viszont jelentősen lelassította. Ha jól rémlik, a hálózat még nem állt készen, amikor ezt futtatni akartam.
Aktív témák
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest