Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• rtom

senior tag

válasz lapa #13528 üzenetére

4: login képernyő felbontását az X a xorg.conf-ból veszi, a Screen szekció modes sor első bejegyzése legyen az, amit szeretnél.

Süni: sztem nálad a driver egyáltalán nem megy, glxinfo | grep direct mit mond?

• Major Major

senior tag

válasz lapa #13528 üzenetére

1. a bill kiosztás magyar. a bill-en egy ideje elfelejt működni a numerikus rész, ami elég fájdalmas. gondolom restart segít, de nekem valami egyszerűbb megoldás kéne.

Nem értem pontosan. Menet közben egyszercsak megszűnik működni a numpad, vagy egy ideje már egyáltalán nem működik, bármit is csináltál vele azóta? Ha az előbbi, akkor kihúzás-bedugás, vagy gép restart segít-e? (Ha kihúzás-bedugás segít, akkor esetleg egy modul eltávolítás-újratöltés is segíthet, amire lehet egy scriptet írni, ami bár elég csúnya, de azért workaround)

3. kiterjesztett asztallal próbálok dolgozni, ehhez a képernyő szélességeket összeadtam, a magasságok nagyjából jók. nem teljesen sikerült a művelet, kitalálta, hogy neki márpedig 6400x1024 van.

Xorg.conf-ban van egy olyan opció, hogy Virtual, ami megadja, hogy mekkora elméleti felbontást kezel az X. Ebben az írásban vannak minták. (bocsi, hogy mégiscsak linket adok, de gyors pont az i-re nem lesz, mert nem egy triviális dologba futottál bele.) Továbbá próbáld ki a grandr nevű programot a beépített felbontásállítón kívül, hátha az jobban megfelel a célnak.

A citrixhez sajna nem tudok hozzászólni.

Aktív témák