- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A magyar Duke Nukem 3D
- Doky586: Windows telepítés utáni beállítások
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Na hogy haladj vele megnéztem. Ubuntun így hívják a csomagokat:
xserver-xorg-video-***
Pl:xserver-xorg-video-nv - X.Org X server -- NV display driver
Aztán részlet:
man nv
NAME
nv - NVIDIA video driver
SYNOPSIS
Section "Device"
Identifier "devname"
Driver "nv"
...
EndSection
DESCRIPTION
nv is an Xorg driver for NVIDIA video cards. The driver supports 2D acceleration and provides support for the
following framebuffer depths: 8, 15, 16 (except Riva128) and 24. All visual types are supported for depth 8,
TrueColor and DirectColor visuals are supported for the other depths with the exception of the Riva128 which only
supports TrueColor in the higher depths.
SUPPORTED HARDWARE: stb... -
Vladi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nemnem! A vesa az egy ilyen alap driver, ami minden kártyát tud használni, de a képességei elég gyengék. Addig kell, amíg nem veszel használatba mást.
Beteszel mondjuk egy nv kártyát, és beállítod az nv drivert.:
Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nv"Már persze ha fenn van a csomag. Nézd meg synapticban, hogy milyen driverek vannak az xorg-hoz. Keress rá az xorg szóra, kb ilyen csomagok lesznek: xorg-x11-drv-nv, vagy hasonló. Majd a leírásban részletezi:
X.Org X11 nv video driver.
Ezeket nézd meg, valószínüleg lesz a régi cuccokhoz. Ezeket mondom neked egy ideje.
A múltkor mutattam képernyőképen egy beállító programot. Ubuntun nincs valami hasonló? Én 7.04 óta nem láttam futó ubuntut.
Passz, hogy mit csinál.
Nekem úgy tűnik, hogy az x próbál letapogatni, majd beállítani egy drivert. De ez a folyamat valahogy nem megy kottán régi cuccoknál. Ilyenkor szívás a mindent automatizálás ugye.
Aktív témák
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Dell Latitude 5580,15.6",FHD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
- GAMER PC! i7-14700F / RX 9070 XT / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- Legolcsóbb! Számla + Garancia! Meta Quest 3S Virtuális valóság szemüveg!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Passz, hogy mit csinál.