Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• róland

veterán

válasz cellpeti #10916 üzenetére

Dbius-hoz csatlakozva én is a LiveCD kipróbálását javaslom. Ha mennek a dolgok, akkor egy WUBI-s telepítést (azaz a windows alatt indítod el a LiveCD-t, s telepítesz egy Ubuntu Linuxot).

Kezdőknek nagyon jó ismerkedési lehetőség, s nem kell a particionálgatással foglalkozni. Indításkor meg natív Linux vagy Windows indul.

(Én is így használom jelenleg, mert nincs időm/kedvem/stb. rendberakni a gépemet, s fél-egy napig telepítgetni a különböző meghajtókat, programokat.)

Javaslom egy Ubuntu 8.04 LiveCD letöltését, az Ubuntu 8.10 helyett. (Nekem stabilabbnak tűnik az áprilisi változat.)

• VaZso

senior tag

válasz cellpeti #10916 üzenetére

"segghülye" ? :F

---

Alapvetően más. Egyes részeit jobban testreszabhatod, valamint megkapod ingyen, de valószínű, kicsit többet is kell dolgoznod rajt, míg megtanulod/átszoksz.

Ha ismerkedni akarsz a Linuxszal, jobban jársz, ha mellette fenthagyod a Windows-t is egy darabig... aztán döntessz, hogy mennyire tetszik a dolog.

Notebook "driverek": attól függ, milyen hardware van benne.
    Elindulni valószínű el fog, kérdés lehet esetleg a hang, bluetooth, wlan és videokártya. Ezekkel lehet, hogy utólag még játszadozni kell valamennyit, de az is lehet, hogy semmi gond nem lesz velük.
    ...szerintm Intel VGA szokott menni.

Szerk.: Ezek kiderítésére jó a fent ajánlott Live CD...

Aktív témák